7óra7

Don Juannal indul a Maladype-sorozat Szegeden

Don Juannal indul a Maladype-sorozat Szegeden

2014. 02. 26. | 7óra7

Visszatérő vendég Szegeden a REÖK-ben a Maladype Színház társulata. Eddig összesen öt előadást láthatott tőlük az alternatív színházi irányzatokra nyitott szegedi közönség. Január 28-án, 19 órától egyik legfrissebb darabjuk kerül színre a palotában, mely a csábítás ellenállhatatlan férfi archetípusáról szól. Brecht Molière Don Juanja című darabját Zsótér Sándor alkalmazta színpadra.

M o l i è r e D o n J u a n j a (Don Juan) - Orosz Ákos

A címszerepben Orosz Ákost láthatjuk, alakításáról az előadás egyik kritikája úgy nyilatkozik: bravúros, Don Juanja esendő és magasztos, rettentő, taszító és vonzó egyszerre – amelybe természetesen elveszik a női lélek.

Ahogy az már a Zsótér-előadások esetében megszokott, ez alkalommal is izgalmas látvány, meglepő képi világ és koncepció várja majd a nézőket. Don Juan Salvador Dalí festményei közt éli irigylésre méltóan előkelő és bűnös életét, divatosan színes jelmezekben, szentek szobraival körülölelve.

A gaz csábító ebben a feldolgozásban éppen a házassággal veszi le lábukról a nőket, vagyis a lehető leghétköznapibb élet ígéretével. Így bukik ki a történet igazsága, vagyis hogy nem Don Juannak van démonikus csábító ereje, csupán kihasználja áldozata vágyait. Brecht szerint nem Don Juan alakja az érdekes, hanem az: mért teremtünk magunknak Don Juanokat.

Reök-palota - Regionális Összművészeti Központ, Szeged

Az előadásra szóló jegyek már megvásárolhatók a REÖK jegyirodájában.

A Maladype Színház ezután márciusban érkezik Szegedre, rögtön két darabbal. Akkor Schiller Don Carlosa és Goethe Egmontja kerül színre a REÖK-ben. Mindkét előadást a társulat vezetője, Balázs Zoltán rendezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr757996613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása