7óra7

Új előadás a Bárkán: Odüsszeusz szemeteslapáton

Új előadás a Bárkán: Odüsszeusz szemeteslapáton

2014. 03. 13. | 7óra7

Odüsszeusz szemeteslapáton - Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs A francia Philippe Genty és Mary Underwood rendezésében születik meg az Odüsszeusz szemeteslapáton című különleges családi színházi előadás, a Bárka három színészével (Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs, Jerger Balázs), akik háztartási eszközökkel (dugóhúzó, szemeteslapát, habverő, hajszárító) keltik életre Odüsszeuszt és mesélik el a jól ismert történetet, mindezt zenével és humorral kísérve.

Az előadás nemcsak a gyerekekhez szól, hanem kamaszoknak, egyetemistáknak, felnőtteknek egyaránt. Emlékezetes közös családi szórakozás. Az előadást a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatják be; a Bárka Színház, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Francia Intézet koprodukciójaként.

Philippe Genty és Mary Underwood a Bárka három színészével Homérosz Odüsszeiája nyomán különleges tárgyszínházi előadást hoz létre, melyben háztartási eszközök „szereplésével” mesélik el az örökzöld történetet, elsősorban gyerekeknek, de megkapó látványvilága és az emberi lét alapkérdéseit föltevő gondolatisága (határok, menekülés, száműzetés, hűség) felnőttek számára is élvezetessé teheti az előadást. Igazi családi színház, akár „Együtt a család!” is lehetne a szlogenje.

Philippe Genty (1938– ) a francia színházi élet legendás, több műfajt egyesítő alkotóinak egyike, rendező, koreográfus és bábművész, aki pályáját képzőművész-grafikusként kezdte, 1967-ben megalapította Compagnie Philippe Genty néven saját társulatát, amely eleinte főleg bábszínházi kísérletezéssel foglalkozott, de kezdettől fogva tágította a műfaji kereteket, és a vizualitás, a mozgás, a zene és a tárgy animáció ötvözésére törekedett.

A darabot életre keltő színészek, Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs és Jerger Balázs nem először dolgoznak együtt a francia társulattal, 2013 májusában már belekóstolhattak a „Genty-világba”, így nem csoda, ha örömmel vállalták ezt a különleges felkérést is.

Odüsszeusz szemeteslapáton (próba) - Jerger Balázs, Dévai Balázs, Szorcsik Kriszta

Szorcsik Krisztától nem állnak távol a gyermekelőadások, évek óta tagja a Meseladik csapatának, ahol a gyerekek a fantáziájukkal, színház-teremtő kreativitásukkal és szárnyaló képzeletükkel apró előadásokat hoznak létre. Dévai Balázs 2006 óta a Bárka tagja, előtte láthattuk a Katonában és a Maladype Társulatban is, de a hangja is ismerősen csenghet, hiszen számtalan sorozat- és filmsztárt szinkronizál. Jerger Balázs, a Kaposvári Egyetem végzős hallgatója, a Bárka Színházban tölti gyakorlatát, és olyan nagysikerű darabokban kapott szerepet, mint az East Balkán vagy A harmadik hullám.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727996129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása