7óra7

Chandler-mesét mutat be Szatmárnémetiben a Brighella Bábtagozat

Chandler-mesét mutat be Szatmárnémetiben a Brighella Bábtagozat

2014. 03. 15. | 7óra7

Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat A Joel Chandler Harris Rémusz bácsi meséi című műve alapján készült előadást vendégrendező, Sramó Gábor, a pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója vitte színre. „Fabulaszerű, tanulságos történetek füzéréről van szó, amelyek a klasszikus bábszínházi megoldások segítségével próbálnak meg a mai gyerekekhez közelíteni. A történetek megközelítőleg száz esztendeje íródtak, de ma is fontos tartalommal bírnak” – fogalmazott a rendező a darab kapcsán.

"Paravános, zenés játékunkban már klasszikussá érett történetek elevenednek meg a színpadon: a mindig csalafinta Nyúl és a nyúlpecsenyére áhítozó Róka örök civódását igyekszik enyhíteni Mezeiné, hogy a Nagy Erdei Lekvárfőzés estéjén az erdő minden lakója megkóstolhassa a finom csemegét. Megismerkedünk még a bumfordi Farkassal, a ravasz Teknősapóval, az örökké kuncogó Báránylánykákkal és a jámbor Medvével. Az új köntösbe öltöztetett mesék humorosak, tanulságuk örök, a bábelőadás dallamai pedig a produkciót követően is a fülünkben maradnak" – mondja Szántó Viktória, az előadás dramaturgja.

A klasszikus kesztyűsbáb-előadás díszleteit és bábjait Bodor Judit tervezte, a dramaturg Szántó Viktória volt, a betétdalok zenéjét pedig Bogárdi Aliz szerezte. A bábokat Bandura Tibor, Nagy Tamás és Bandura Emese mozgatja, a produkciót hangszeren Nagy Anikó kíséri. A Mesék a nyúlról és a rókáról című bábszínházi előadás bemutatója március 17-én lesz, délelőtt 11 órától a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos stúdiótermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727996105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása