7óra7

Új játszóhelyet avat a Karinthy Színház

Új játszóhelyet avat a Karinthy Színház

2014. 04. 01. | 7óra7

A Karinthy Színház az előző színházi évadban mutatta be Vidovszky György rendezésében a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Iskolával közösen készített Anna Frank Jegyzetek című előadását. Karinthy Márton igazgató az MTI-t hétfőn arról tájékoztatta, hogy a holokauszt-emlékév alkalmából a produkciót elköltöztetik és áprilistól rendhagyó helyszínen, egy külön e célból felújított, kialakított padlástérben mutatják be ismét a közönségnek.

Anna Frank jegyzetek

A korábbi helyszínhez, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógához csak részben hasonlító játszóhelyen az előadás szereplői és nézői együtt járják végig a bezártság, az egymásra utaltság és a tehetetlenség stációit, megjelenítve a kirekesztettség és a stigmatizáció olykor még napjainkban is fellelhető formáit.

A Karinthy Színház meghívott színészei - többek között Szalay Mariann, Egyed Attila, Felhőfi Kiss László és Császár Réka - valamint a Nemes Nagy Ágnes Színészképző - összesen 15 közreműködő - növendéke az ismert történetet alapul véve egy ma is aktuális témákat feszegető értelmezésben dolgozza fel a második világháborúból fennmaradt naplót.

"Szituációs játékokkal, a nézők aktív részvételével és beavató drámafoglalkozásokkal egybekötve szeretnénk minden korosztály számára értelmezhetővé, megélhetővé és feldolgozhatóvá tenni az egyszeri történeten túl azt is, ami mindannyiunkkal megtörtént vagy megtörténhet. Azért, hogy ne történhessen meg újra" - hangsúlyozza a színház vezetője.

Az előadás legközelebb április 10-én, 11-én és május 5-én látható 16 és 19 órától a 11. kerületi Thallóczy Lajos utca 1-ben, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola épületében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627995955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása