7óra7

Nemzeti Dokumentumfilm vetítése a Bálint Házban

Nemzeti Dokumentumfilm vetítése a Bálint Házban

2014. 05. 13. | 7óra7

„Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy – szembeszállva a színházi műfaj múlandóságával – létrehozunk egy kordokumentumot, melyben megörökítjük az utolsó hónapok eseményeit, s ezen belül Alföldi Róbert utolsó rendezését, a Mephistot, mely egyben a Nemzeti utolsó bemutatója volt. A film feszültségét az adja, hogy a társulat tagjai, miközben erre a hatalmas munkára készülnek, egyszersmind elbúcsúznak egymástól, elbúcsúznak attól az öt évtől, ami mindenképpen a színháztörténet részeként marad meg az emlékeinkben, s ebben a filmben is” – állítja Salamon András, a film rendezője.

A filmben megszólalók: Alföldi Róbert, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Stohl András, László Zsolt, Kulka János, Bánfalvi Eszter, Radnay Csilla, Tenki Réka, Hevér Gábor, Szarvas József, Nagy Mari, Márton Éva, Gálos Orsolya, Mohácsi János, Gothár Péter, Nádasdy Ádám, Vörös Róbert és Jordán Tamás.

Március 9-án tartották a film díszbemutatóját Budapesten, a Puskin Art Moziban. A Bálint Házban május 23-án, pénteken 18 órától vetítik a filmet.

Nemzeti dokumentumfilm – előzetes

„Muszáj, hogy ez legyen erősebb, mert létrejött, mert megcsináltuk. Abszolút megcsináltuk. És most nem lehet folytatni és eltűnik, elveszik, szétesik, megszűnik, de megcsináltuk” – állítja Alföldi Róbert.

Kapcsolódó:

>>> Egy eltörölt színház végnapjai

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr207995565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása