7óra7

Kihirdették a II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győzteseit

Kihirdették a II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győzteseit

2014. 06. 03. | 7óra7

A TITANium projekt keretében a 61 beérkezett pályázat közül 5 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2014/2015­-ös színházi évadban az alábbi helyszíneken:

• Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
• Átrium Film­-Színház
• Mu Színház
• TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

TITÁNium Tehetségkutató Platform díjátadója

A 2013/2014­-es évad során bemutatott előadások rendezői közül került ki az Év Titánja fődíj két várományosa, akik a MasterCard felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban is részesültek.

A győztes titánok: Radnai Márk és Boross Martin.

,,Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak adunk lehetőséget a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára. A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és terveink szerint hagyományteremtő céllal évről évre értékként felmutatni” – állította Kulcsár Viktória, a Füge Egyesület elnöke, a Jurányi PKI vezetője a szemléről.

TITÁNium Tehetségkutató Platform díjátadója

TITÁNium 2014 díjazottjai:

*Fekete Ádám*
A bemutatásra kerülő darab: Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza

*Radnai Márk*
A bemutatásra kerülő darab: Second Life Helyszín: Átrium Film-Színház

*Szivák­-Tóth Viktor*
A bemutatásra kerülő darab: Tikk Helyszín: Mu Színház

*Geréb Zsófia*
A bemutatásra kerülő darab: Bertolt Brecht: Frank Wedekind: Lulu Helyszín: Jurányi PKI

*Nylon Group*
A bemutatásra kerülő darab: Halotti Thor Helyszín: Jurányi PKI

A beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagja Gáspár Anna (producer), Gáspár Máté (menedzser, tanár), Kovács Bálint (kritikus), Pelsőczy Réka (színész, rendező) és Vajdai Vilmos (színész, rendező) volt.

A megvalósult produkciók közül a TITÁN­-DÍJ zsűri tagjai: Gauder Milán (MasterCard), Polgár András (mecénás), Lábodi Ádám (Színikritikusok díja győztes „Legígéretesebb pályakezdő” kategóriában) és Büki Dóra (Proton Színház, ügyvezető).

Kapcsolódó:

>>> TITÁNium Színházi Szemle a FÜGE szervezésében

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837995319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása