7óra7

A klasszikus zene és a színjátszás egymásra találása a Kaposfesten

A klasszikus zene és a színjátszás egymásra találása a Kaposfesten

2014. 07. 26. | 7óra7

A fesztivál nyitónapján, augusztus 13-án a 19 órakor kezdődő koncerten Igor Stravinszkij A katona történetét adják elő a hazai és a világ kiváló zenészei. A darabot 2011-ben Kokas Katalin művészeti vezető már színpadra állította; akkor Kulka János narrálásában hangzott el. 2014-ben Lukáts Andor rendezésében Gyulai Júlia, Wunderlich József és Bede Sarolta varázsolják a Szivárvány Kultúrpalota színpadára a darabot.

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest)

Augusztus 15-én a 19 órakor különleges koncerten vehetnek részt azok, akik a Kossuth utcai Református templomba váltanak jegyet, hiszen az Úrhatnám polgár két változatát is előadják a klasszikus zenei művészek. Először Jean-Baptiste Lully eredeti művét, majd Richard Strauss átiratát narrálja Hegedűs D. Géza és fiatal színésztársai.

Bálint András Augusztus 17-én az esti koncerten három különböző Kreutzer-szonátát hallgathatnak meg az érdeklődők; Leoš Janáček I. vonósnégyes, Ludwig van Beethoven A-dúr hegedű-zongora szonáta, op. 47 darabjait és Tolsztoj Kreutzer-szonáta című elbeszélését Bálint András narrálásában.

A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett, az olasz és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napján a délelőtti koncertnek pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol a maga is hungarikumnak számító Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat. A kiegészítő programok között találjuk a Ricchi e Poveri koncertet, a Vaszary Képtár kiállítását, és a Vicolo étterem gasztronómiai túráit.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727994919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása