7óra7

A Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a 2014/15-ös évadra a kormánytól

A Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a 2014/15-ös évadra a kormánytól

2014. 07. 31. | 7óra7

Nemzeti Táncszínház A színháznak a budai Várban lévő jelenlegi épületébe, az egykori karmelita kolostorba a Miniszterelnökség költözik, a társulat pedig a Millenáris Teátrum épületében kap új játszóhelyet a 2015/16-os évadtól.

A kormány határozat "felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. közreműködésével a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének a Millenáris Teátrum épületében történő műszaki kialakítása érdekében, azzal a céllal, hogy a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. az így átalakított ingatlant a 2015/16-os évadtól kezdődően hosszú távon játszóhelyként használhassa".

A határozat szerint a kormány "egyetért azzal, hogy a Nemzeti Táncszínház jelenlegi székhelyeként szolgáló Karmelita kolostor új funkciójának kialakítását megelőzően a Nemzeti Táncszínháznak, mint nemzeti intézménynek méltó játszóhelyet kell biztosítani, mely hosszú távon megfelel az intézmény magas színvonalú művészeti tevékenységének".

A kormányhatározat utasítja a nemzetgazdasági minisztert, augusztus 15-ig gondoskodjon arról, hogy rendelkezésre álljon 150 millió forint az új játszóhely műszaki kialakításának tervezési, előkészítési munkálataira a Miniszterelnökség fejezet fejezeti kezelésű előirányzatai között.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára július 14-én közölte az MTI-vel, hogy a Várból kiköltöztetendő Nemzeti Táncszínház a Millenárison kap új otthont. Azt mondta, az állam a teátrum működési támogatásának emelését is tervezi.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467994891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása