7óra7

Az Equust és a Bányavirágot is színre viszi a szekszárdi német színház

Az Equust és a Bányavirágot is színre viszi a szekszárdi német színház

2014. 09. 10. | 7óra7

Az angol író az utóbbi években a magyar színpadokon is gyakran játszott lélektani drámáját Alex Linse, a salzburgi Theater (Off)ensive rendezője állítja színpadra több salzburgi színésszel, köztük a főszerepet alakító Michael Kehrrel.

Magyarországi Német Színház Frank Ildikó, a német színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a darabot az október 5-i bemutató után egy hétig játsszák Szekszárdon, majd hat előadást Salzburgban rendeznek. A DBU a Theater (Off)ensive-vel 2012-ben vitte színre Ernst Pichler Wallenberg - végjáték Lubjankában című darabját Alex Linse rendezésében, amelyet egy alkalommal a berlini Admiralspalastban is láthatott a német közönség.

Székely Csaba drámatrilógiájának első, Bányavirág című darabját a tervek szerint még idén decemberben bemutatják. "A Romániában élő magyarokról szóló darabbal a Magyarországon élő németekre próbálunk utalni, megmutatni azt, hogy úgy teszünk, mint akik nagyon őrzik a hagyományaikat" - mondta a társulat vezetője. A számos hazai színházban sikerre vitt, fekete humorral átszőtt darabot német nyelven először játsszák Magyarországon.

A szekszárdi teátrum az évadot szeptember elején Enrique Kiel Beatles a fedélzeten című háromszereplős zenés darabjával nyitotta. A műsortervben szerepel egy német klasszikus gyerekdarab, a Struwwelpeter is, amelyet a pécsi Bóbita Bábszínháztól érkezett Boglári Tamás rendez bábelemekkel. 2015-ben két vendégművész, Thomas Bayer és Clemens Bechtel egy-egy rendezése, valamint az elmúlt évadban bemutatott Gerincbántalmak című német kortárs darab felújítása szerepel a tervek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr697994633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása