7óra7

Öt budapesti színház vezetésére írnak ki pályázatot

Öt budapesti színház vezetésére írnak ki pályázatot

2014. 11. 26. | 7óra7

Mácsai Pál, az Örkény Színház ügyvezető igazgatója A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízatása 2015. január 31-én, a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének mandátuma pedig 2015. június 30-án jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni.

A Fővárosi Közgyűlés felkérte a főpolgármestert, hogy a Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében 30 napon belül, a Vígszínház esetében pedig december 31-ig tegye meg a szükséges intézkedéseket a pályázatok megjelentetése érdekében.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 30 napon belül kérik fel.

Az elfogadott határozat kitér arra is, hogy amennyiben a pályázati eljárás 2015. január 31-ig nem zárul le, akkor február 1-jétől a jelenlegi vezetők – a Budapest Bábszínház esetében Meczner János, a Kolibri Színház esetében Novák János, az Örkény Színháznál Mácsai Pál, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra – megbízatása az új ügyvezető megválasztásáig tart. A Vígszínház esetében ilyen kitételről nem határoztak.

A Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében az ügyvezetői megbízás 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tart, a Vígszínház esetében 2015. július 1-jétől 2020. június 30-ig.

A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján teszik közzé, a pályázatokat a megjelenést követő 30 napon belül várják.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház ügyvezető igazgatója

A Vígszínház vezetésére harmadszor írnak ki pályázatot. Először 2013. július 26-án írt ki pályázatot a Fővárosi Önkormányzat. Akkor Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter pályázott a posztra. Miután a közgyűlés a pályázatot eredménytelenné nyilvánította - mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását - 2013. december 3-án új pályázatot írtak ki. A második, ekkor már csupán másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az immár egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a posztot 2014. március 1-től 2015. június 30-ig.

Kapcsolódó

>>> Jövő nyárig Eszenyi Enikő vezeti a Vígszínházat

>>> Kiírták az új pályázatot a Vígszínház vezetésére

>>> Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

>>> Egyenlő szavazatot kapott Eszenyi Enikő és Balázs Péter

>>> Balázs Péter a Vígszínházba tart

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237993949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása