7óra7

Ingyen kultúra? A remény színháza? - konferencia a Kortárs Drámafesztiválon

Ingyen kultúra? A remény színháza? - konferencia a Kortárs Drámafesztiválon

2014. 12. 02. | 7óra7

A kétnapos konferencia 4 részből áll, december 5-én délelőtt két panelbeszélgetés zajlik nemzetközi résztvevőkkel, délután Ulf Schmidt workshopján vehetnek részt az érdeklődők, december 6-án pedig a Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak egysége tart prezentációval egybekötött workshopot.

December 5-én a délelőtti első panel témája a kultúrateremtés önfenntartó módon. Bevezető előadást Mario Husten, a berlini Holzmarkt cooperative elnöke tart az önfenntartó kultúrateremtésről és kulturális működésről. Előadásának fő kérdései: „A kultúrában az önfenntartás lehet a jövő, az egyetlen járható út? Az önfenntartás csak egy jó kifogás a politika számára, hogy teljesen kivonuljon a kultúra finanszírozásából?” Az előadást követő beszélgetésben Anestis Azas, Bogdán Zenkő, Mary Aniella Petersen és Szabó György számolnak be tapasztalataikról ebben a témában.

Az ezt követő Egy új színház reménye vagy A remény színháza? című panel alapfeltevése, hogy Európa és a világ paradigmaváltáson megy keresztül. Etikai válság van, melyben a különböző kultúrák és emberek tartanak egymástól, holott állandóan egymással érintkeznek. Megoldás lehet-e a korábbi, radikálisabb, nemzeti modell, vagy itt az idő, hogy a művészetben és a mindennapokban is átfogóbb módon értsük meg egymást? A beszélgetés résztvevői: Kozma András, Pintér Béla, Florian Malzacher, Stephanie Junge és Gáspár Ildikó lesznek.

A december 5-i programot délután Ulf Schmidt workshopja zárja, ahol a résztvevők (magyar színházak sajtósai, PR-osai, közönségkapcsolati munkatársai) megismerkedhetnek a digitális média és a web 2.0 nyújtotta promóciós lehetőségekkel a művészet világában.

December 6-án a Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak Egységének workshopján pedig egy új műfajjal ismerkedhetnek meg a fesztivál külföldi vendégei, az általuk kifejlesztett Szociopoly elnevezésű interaktív színházi társasjátékkal. A jelenlévők kipróbálhatják az előadás alapját képező eredeti játékot, részletet láthatnak az előadásból, és hallhatják az alkotók tapasztalatait, melyet a színházi társasjáték különböző korú és szociális helyzetű csoportokkal való eljátszása során szereztek.

A részvétel valamennyi rendezvényen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs lap a Kortárs Drámafesztivál honlapján (www.dramafestival.hu) érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107993909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása