7óra7

30. születésnapját ünnepli a Figura

30. születésnapját ünnepli a Figura

2014. 12. 04. | 7óra7

Az ünnepi eseménysorozat 19 órakor veszi kezdetét a De mi lett a nővel? című előadással. Az előadás után (20 óra 30 perces kezdettel) fotókiállítás nyílik a színház előcsarnokában, ezt követően pedig koncert és kötetlen beszélgetés zárja az estét.

De mi lett a nővel?

Fennállásának harminc éve alatt a gyerekelőadásoktól a táncszínházig és a becketti abszurdig terjedő műfaji sokszínűségben, a Figura több mint 100 előadást hozott létre. Régen volt és mostani darabok emlékét, a mai közönség emlékeiben is élő képeit idézi meg az a kiállítás, mely harminc esztendő archív anyagát foglalja egyetlen képsorba. A digitális forradalmon inneni és azon túli képanyagot a Székely Dizájn Légió grafikusai öltöztették igényes köntösbe. A kollektíva tagjait a Stúdióteremben tavasszal bemutatott Gyergyói vagy ha... akció kapcsán már ismerheti a város közönsége. E kiállítás első közös munkájuk a gyergyószentmiklósi színházzal.

Külön érdekessége a Figura kiállításának, hogy a megtekinthető képek mellett azok szereplői – volt és jelenlegi figurások, az elmúlt harminc év résztvevői – ezen az estén tárlatvezetői szerepet is visznek majd, élő tárlattá, egyéni történetté alakítva az archívumból kiragadott emlékdarabkák kirajzolta képet.

De mi lett a nővel?

Az estét emlékkoncert zárja, melyen volt és mostani kollégák, zenésztársak idézik meg annak az embernek az emlékét, aki Gyergyó zenei és színházi életének fontos alakja volt. Molnár Cs. Antal emléke előtt zenésztársak, volt és mostani kollégák róják le tiszteletüket Cserey Csaba vezetésével.

A Figura retrospektív kiállítása december 7-én, vasárnap délután 18 és 21 óra közt tekinthető meg újra, a 19 órától kezdődő De mi lett a nővel? című előadás előtt, illetve azt követően, a színház előcsarnokában. A december 7-i előadásnapon a produkció idén utoljára lesz látható a Figura színpadán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr387993889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása