7óra7

Kiírták a pályázatot négy fővárosi színház vezetésére

Kiírták a pályázatot négy fővárosi színház vezetésére

2014. 12. 08. | 7óra7

A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2015. január 31-én jár le. Az előadó-művészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni.

Örkény István SzínházA pályázatok kiírásáról november 26-i ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján hétfőn tették közzé. A pályázatokat a megjelenést követő 30 napon belül várják.

A kormany.hu-n megjelent kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságokba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.

A Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, akkor február 1-jétől a jelenlegi vezetők - a Budapest Bábszínház esetében Meczner János, a Kolibri Színház esetében Novák János, az Örkény Színháznál Mácsai Pál, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra - megbízatása az új ügyvezető megválasztásáig tart.

A Vígszínház vezetői pályázatának kiírásáról is döntött november 26-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés, annak megjelentetési határideje azonban december 31.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167993843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása