7óra7

El fog hunyni Eke Angéla és Márkus Sándor

El fog hunyni Eke Angéla és Márkus Sándor

2014. 12. 09. | 7óra7

A tudatbeli utazás a Nylon Group-ot fémjelző nylon elemek segítségével valósul meg; a test él és élni akar. A szervek külön és együtt is működnek, mozgásba lendítve az előadáson megszülető új testet. A nylon group-os előadásokban szinte elmaradhatatlan élőzenei kíséretet pedig az NVC-ből ismert Subotage biztosítja. A 2015-ben 10. évét ünneplő NVC a hazai partikultúra jelentős promoter/alkotó csapata, akik sok hazai és nemzetközi zenei produkciót mutattak be a magyar közönségnek. Subotage előadásbeli live act-je improvizatívan közelíti meg a Nylon Group által feldogozott témát.

Látványterv - Mocsár Zsófia

Az előadás performance jellegét tovább erősíti a halotti tor, mint esemény kereteinek megtartása. A halottak a ravatalon, a lakoma, és a tor bevett rítusai mind ezt a hangulatot erősítik. Ráadásul szeretnénk, hogy az előadások között organikus kapcsolat jöjjön létre. A nézők elültethetnek egy-egy magot, melyekből az évad végére installáció készül. Az így születő palántaerdő a projekt lezárásaként elültetésre kerül egy erdei buli keretében.

Eke Angéla, Márkus Sándor

Kedves Barátaink!
Ezúton szeretettel meghívunk titeket saját halotti torunkra, melyet 2015. február 1-jén tartunk a Jurányi Inkubátorházban. Ez az utolsó alkalom, amikor találkozhattok velünk, mielőtt átadjuk magunkat új létezésünknek. Ezen az estén számot vetünk korábbi életünk eseményeivel és végleg lezárjuk a múltat. Az út ugyan folytatódik, de mi néhány órára megállítjuk az időt, és elkalauzolunk titeket egykori életünk labirintusában.

Ne féljetek. A halál csak egy állomás, és nem az út vége. De vége van-e az útnak egyáltalán? Az életből a halálon át a köztes lét próbatételekkel teli szakaszába lépünk, hogy aztán újra éljünk. Másként. Vagy lehetséges lenne a kilépés az újjászületések körforgásából, a feloldódás a nirvánában? Február elején minden kiderül. A toron különleges ételeket és alkalomhoz illő italokat biztosítunk, a gyászzenéről pedig zenei felelősünk, az NVC-s Subotage gondoskodik.

Nagy buli lesz, számítunk a részvételetekre!
Eke Angéla és Márkus Sándor

A Halotti Thor a II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi - díjas előadása.

Kapcsolódó:

>>> Kihirdették a II. TITÁNium Tehetségkutató Platform győzteseit >>> Hatásokkal simogatni – Eke Angéla és Márkus Sándor a Burokról

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr877993839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása