7óra7

Szilveszteri vígjáték Sepsiszentgyörgyön

Szilveszteri vígjáték Sepsiszentgyörgyön

2014. 12. 18. | 7óra7

Barátom, Harvey - plakát A darab 1944-ben íródott, és a következő évben a darab szerzője, Mary Chase Pulitzer-díjat vehetett át elismerésül. Az események a hétköznapi világ talajáról indulva az elmegyógyintézet falai közé vezetnek, számtalan szokatlan és zűrzavaros helyzetet megidézve. A főszereplő, Elwood P. Dowd rendkívül élénk fantáziavilágot épít maga köré: kapcsolatba kerül az ír mitológiából ismert, mulatságos tréfákat űző szellemalakkal, a pooka-val, aki egy láthatatlan nyúl alakjába bújik, Harvey-nak hívják és Elwood legjobb barátja lesz. Elwood rengeteg akadályba ütközik, melyek okot teremthetnek a fájdalomra, a nevetésre és az élet szálainak kigabalyítására – áll a színház közleményében.

A rendező elmondása szerint a darab a toleranciáról és az elfogadásról szól. Többek között azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy miként lehet feldolgozni a megpróbáltatásokat. Az ember életében melyik az az esemény, ami odáig vezet, hogy fantomképeket kergessen? Milyen ösztönös reakciók törnek fel a körülötte élőkből? Sikerül-e megváltozni és megváltoztatni a családtagokat vagy sikerül eljutni az elfogadás és türelem állapotáig?

A sokszereplős szilveszteri vígjátékban Erdei Gábort, aki számos markáns és komikus karaktert játszott már a Tamási Áron Színházban, most először főszereplőként láthatjuk. Emellett az utóbbi években keveset játszó színészeket is újra köszönthetjük a színpadon, ugyanis B. Piroska Klára, D. Vásárhelyi Katalin, László Károly és Veress László is játszik az előadásban.

A szilveszteri előadás után, 2015 január 4-én kerül sor a bemutatóra. Ezt követően a Barátom, Harvey bekerül a repertoárba.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr367993759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása