7óra7

A heilbronni Katica bemutatójára készül a Szputnyik

A heilbronni Katica bemutatójára készül a Szputnyik

2015. 01. 11. | 7óra7

Heinrich von Kleist darabjában Heilbronn kovácsa a Sátánnal való cimborálással vádolja Vihar-sugár Grófját, mivel egyetlen lánya kiveti magát az emeleti ablakból, majd extázisban hagyja el otthonukat a gróffal való találkozás után, hogy szerelme nyomába szegődjön. Kleist története igazakról és hazugokról szól, egy olyan világban, ahol ember legyen a talpán, aki szétválasztja ezeket. De e világ mellett párhuzamosan fut az álmok valósága, és lázálmaink közelebb hozhatnak a tisztánlátáshoz, csak figyelni kell.

Kovács D. Dániel így látja a darabot:

Leástunk a történet magjáig, ahol az emberi lélek olyan fénytörésben mutatja a legigazabb szerelmet is, hogy csak pironkodni tudunk, ha összehasonlítjuk a gyermekkor lovagmeséivel. Igen, vannak lovagok, kardok, tűzvész, ármány, sőt a természetfeletti is jócskán képviselteti magát, mégis tisztátalan vágyaink körül forognak az események, mint bolygók a nap körül. Egy kivétellel: a fegyverkovács lányának konok, gyermeki meggyőződése, vegytiszta szeretete más szférát sejtet. Arról mesélünk, ami a két szféra ütközésekor történik.

Az előadás dramaturgja Fekete Ádám, a jelmezeket Pető Kata tervezte, aki maga is játszik az előadásban. A koreográfia a Császárt alakító Jankovics Péter munkája. A főbb szerepekben látható lesz még Hajduk Károly, Rainer-Micsinei Nóra, Bach Kata, Kárpáti Pál, Király Dániel, Szabó Zoltán.

A január 17-i bemutatót követően az előadást január 18-án is játsszák, mindkét napon 19 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797993631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása