7óra7

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára

2015. 01. 21. | 7óra7

Mint a Vígszínház honlapján olvasható, Eszenyi Enikő folytatni kívánja a megkezdett szakmai munkát, ezért újra indult a pozícióért. Új pályázatának címe: Nyitott színház 2015-2020.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI kérdéseire küldött írásos válaszában nem nevezte meg a pályázót, mivel - mint írták - nincs hozzájáruló nyilatkozatuk ehhez.

Vígszínház

Tájékoztatásuk szerint a szakmai bizottság munkájában az előadóművészeti törvénynek megfelelően az érintett bizottság négy, a miniszter egy, az előadóművészeti szervezet közalkalmazotti (üzemi) tanácsának egy, a reprezentatív szakszervezet egy és a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője vesz részt.

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a szakmai bizottság ülésének időpontját még nem tűzték ki. Mint írták, hozzájáruló nyilatkozat hiányában a bizottság tagjainak névsorát sem hozhatják nyilvánosságra.

A Fővárosi Közgyűlés novemberi ülésén a bizottságba Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.

A pályázatot a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálnia a szakmai bizottságnak. A munkakör betöltéséről - a bizottság véleményét is mérlegelve - a Fővárosi Közgyűlés soron következő képviselő-testületi ülésén dönt.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház ügyvezető igazgatója

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2015. július 1-jétől 2020. június 30-ig töltheti be a nyertes.

A Vígszínház vezetésére másfél éven belül harmadszor hirdettek pályázatot. A 2013. július 26-án kiírt első pályázatot a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását. A 2013. december 3-án, másfél éves időtartamra kiírt második pályázaton az egyedüliként induló Eszenyi Enikő nyerte el a posztot. Megbízatása 2015. június 30-ig szól.

Kapcsolódó

Öt budapesti színház vezetésére írnak ki pályázatot

Jövő nyárig Eszenyi Enikő vezeti a Vígszínházat

Kiírták az új pályázatot a Vígszínház vezetésére

Vígszínház, Operettszínház: érvénytelen – Újra indul a pályázati cirkusz

Egyenlő szavazatot kapott Eszenyi Enikő és Balázs Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167993533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása