7óra7

„Ne az legyen, amit látunk, hanem legyen izgalmasabb és legyen új”

„Ne az legyen, amit látunk, hanem legyen izgalmasabb és legyen új”

2015. 01. 24. | 7óra7

►Szerinted van valami hasonlóság a fesztiválon résztvevő alkotók munkáiban?

*Fekete Ádám:* Most végig gondolom, hogy kik is vannak benne… Nem tudom, inkább formailag látok valamiféle hasonlóságot. Mindenki, aki benne van a fesztiválban, kísérletezik és újfajta formákat akar találni. Ez nyilván összefügg azzal, hogy valamennyire tartalmilag is más érdekli őket, mint amiket a őszínházakban látunk mostanában. És ezek az új tartalmak új formákat igényelnek. Akár a Martinék (Boross Martin), akár a tánc-vonal vagy akár az én vonalam – mind-mind nagyon erős formai kísérletek.

Csoportkép oroszlán nélkül: Fábián Szabolcs►Maga a fesztivál mennyire jelent neked különleges megmutatkozási lehetőséget? Mennyire segít rád irányítani a figyelmet?

*FeÁ:* Szerintem mindenképpen segít, elsősorban az, hogy a Trafóban helyet adnak arra, hogy az emberek kísérletezzenek, kipróbálják, amit gondolnak. Az iskolatársaim körében is érzek egy pezsgő hangulatot, hogy legyen valami más, valami változzon meg, ne az legyen, amit látunk, hanem legyen izgalmasabb és legyen új. Mindenki, aki Németországból, vagy máshonnan jön vissza, azt mondja, hogy olyan, amit ott látott, nálunk egyáltalán nincs, és azt kérdezi, hogy miért nincs. Hogy legyen, ahhoz viszont kell egyfajta bátorság. És kell egyfajta – a befogadó helyek szempontjából – bizalom. És a Trafó ezt megadja. Azt mondja ezzel a fesztivállal, hogy csináljátok, próbáljátok ki, legyen akár jó, legyen akár rossz, bukjatok bele, de mi megadjuk erre a teret. És ezzel ránk irányítja a figyelmet, és ki is emel minket. Nézzük meg, amit ez a generáció csinál, amit a fiatalok csinálnak! Nem tudjuk, hogy mi az, valószínűleg ők sem tudják pontosan, de nézzük meg! És ez úgy érzem, általában érdekli az embereket. Úgyhogy ez egy nagyon jó dolog.

Csoportkép oroszlán nélkül: Hajmási Dávid

►Részt vettél a fesztiválon nézőként is?

*FeÁ:* Mivel mi zárjuk a fesztivált, mi közben dolgoztunk. Mivel így a főpróbahétbe esett bele több előadás is, sajnos nem tudtam megnézni őket. Ezért is vagyok olyan talajvesztett, amikor ezekről beszélek… Azt nagyjából tudom, hogy Boross Martinék mivel kísérleteznek. A táncot tematikájukban egyáltalán nem ismerem, ezért is csak a formai részről beszéltem, amiről látatlanba is tudok.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr697993503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása