7óra7

Két hétre leáll a Magyar Színház

Két hétre leáll a Magyar Színház

2015. 01. 27. | 7óra7

A leköszönő igazgatóval, Őze Áronnal jogértelmezési vita alakult ki arról, hogy milyen személyes adatokat is tartalmazó dokumentumokba voltam jogosult betekinteni az átadás-átvétel során, annak előkészítő szakaszában, még 2014 decemberében. Szakemberhez fordultunk, ami a procedúra csúszását eredményezte, egyes dokumentumokba csupán január 1-től tudtam betekinteni, amikortól a kinevezésem érvénybe lépett - mondta Zalán János, akit az emberi erőforrások minisztere 2015. január 1-jétől nevezett ki a Pesti Magyar Színház igazgatójának.

Magyar Színház Zalán János hozzátette: a leállás másik oka, hogy múlt szombaton egy szerencsétlen munkabaleset következtében egy díszletmunkás súlyosan megsérült. A munkás nem a színház alkalmazottja, hanem a teátrummal szerződésben álló, díszletezéssel foglalkozó cég munkatára.

"Bár a baleset önmagában nem indokolná a leállást, mivel az átadás-átvétel folyamatában rendkívüli helyzetben vagyunk, úgy döntöttünk, szeretnénk minden körülményre figyelemmel lenni. A következő mintegy kéthetes időszakot arra használjuk fel, hogy az intézmény minden területével, a részlegek munkájával kapcsolatos információk birtokába kerülhessek munkatársaimmal" - fejtette ki Zalán János.

A balesettel kapcsolatos szakértői vizsgálat még folyik, az igazgató tájékoztatása szerint a súlyos, életveszélyes sérülésekkel az intenzív osztályra került munkás már jobban van, állapotát sikerült stabilizálni.

Tájékoztatása szerint a leállás miatt mintegy 2500 nézőt veszítenek, "az eddig értékesített jegyek vonatkozásában ez vállalható kiesést jelent". A nagyszínpadon januárban nyolc, februárban várhatóan hat előadás marad el, a Sinkovits-színpadon öt, illetve négy. A megvásárolt jegyek visszaválthatók.

Az új igazgató szerint az átadás-átvétel február 13-ra lezárul. Megjegyezte, hogy beiktatása január 14-én megtörtént és a vezetői átadás-átvétel lebonyolítására a törvények 30 napot biztosítanak.

"Ez egy átmeneti állapot: már én irányítom az intézményt, de még nem vettem át, bizonyos területekért még nem vagyok felelős" - jegyezte meg.

Zalán János azt mondta, hogy a társulat tagjaival február 13. után fog tudni leülni beszélni a jövőről, a dokumentumok ismerete, valamint a tárgyalások kimenetele fogja meghatározni a személyi kérdéseket, a darabok repertoárra kerülését. Az új vezető egyelőre két új munkatársat hozott, Fülöp Ildikót és Pál Tibort. Kérdésre válaszolva az igazgató azt mondta, hogy a Frankenstein című darab február 13-ra tervezett bemutatóját megtartják.

Kapcsolódó

Pesti Magyar Színház: Őze Áron zökkenőmentes átadás-átvételt szeretne

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657993473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása