7óra7

Madárasszonyok a Bethlen Téri Színházban

Madárasszonyok a Bethlen Téri Színházban

2015. 02. 10. | 7óra7

Madárasszonyok című munkájával Horváth Zsófia folklór dalokból kiindulva, de azoktól elrugaszkodva, asszociatív módon enged betekintést a női világba, amely hol egyértelmű, hol homályos, hol világos, hol sötét, hol meleg, hol fagyos, hol a születést, hol a megszűnést rejti magában – olvasható az előadás felvezetőjében.

MadárasszonyokMindannyian azzal a kérdéssel kezdjük, hogy ki is vagyok én valójában, mi is az én dolgom. Mi vagyunk Élet, Halál, Élet. Ez a ciklusunk. Így pillanthatunk be nőiségünk mélyére” – írja Clarissa Pinkola Estés.

A Duna Táncműhely új bemutatója esetében olyan alkotót kért fel a koreográfusi munkára és a rendezésre, aki korábban még nem dolgozott a Táncműhellyel, ám művészi hitvallása, formanyelve hasonló ihletettségből fakad.

A Duna Táncműhely kiemelt célja, hogy az autentikus néptánc és a kortárs tánc elemeit vegyítve, a néptáncot mintegy sajátos formanyelvként használva hozzon létre innovatív kortárs előadásokat. A Táncműhely előadásai azt kívánják bizonyítani, hogy a néptánc más korok, más műfajok elemeivel, gondolkodásmódjával ötvözve képes továbbvinni és átadni az élő és megújulni képes tradíciót. Műfajok határán alkotó társulatként a Táncműhely szélesebb közönséget: a néptánc és a kortárs tánc iránt érdeklődőket, az autentikus népzene és az improvizatív (világ)zene híveit, illetve a korszerű színpadi formákat kedvelő nézőket egyaránt meg kívánja szólítani – áll a társulat közleményében.

Horváth Zsófia 2000-ben elnyerte a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjat, 2001-ben megkapta Magyar Ezüst érdemkeresztet 2007-ban pedig a Harangozó Gyula-díjat.

Az előadásban szereplő táncosok: Abdulwahab Nadia, Bonifert Katalin, Kaszásné Halmi Ildikó, Végh-Pozsár Kitti, Horváth Eszter és Kolumbán Norbert. Énekel Gombai Franciska és Kovács Boróka.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97993375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása