7óra7

Színházak a Szputnyikért

Színházak a Szputnyikért

2015. 02. 17. | 7óra7

A felhívás szövege:

"Minden színház anyagi gondokkal küzd, sokunk működése van napi fenyegetettségben, leginkább a függetleneké – de azt, hogy megszűnjön egy színház, ráadásul a Szputnyik, ami a magyar színházi élet nemzetközileg is elismert legjelentősebb, legprogresszívabb független színháza, nem engedhetjük! Ez súlyos érvágás mindannyiunk számára!

A TÁP színház is az anyagi értelemben vett kivérzés előtti pillanatban van, áprilistól nem tudjuk játszani kész előadásainkat. Mivel nekünk nincs állandó fizetett társulatunk, akiket szélnek ereszthetnénk, előadásainkat eresztjük szélnek, eltesszük őket kicsit jobb időkre! De aktivitásunkat, ad hoc előadásainkat nem veszítjük el, azt nem engedhetjük, hogy teljesen kifogják a szelet a vitorlánkból! Ebben a súlyos anyagi helyzetben és ezekben a nehéz időkben annyit megtehetünk, és kötelességünknek is érezzük megtenni, hogy egyik utolsó nagyobb előadásunk, a Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi bevételét felajánljuk a Szputnyik Hajózási Társaság számára, a színház fennmaradásáért.

Szputnyik Társulat

Arra szeretnénk kérni és biztatni a többi nem csak független színházat, színészt, színházi embert, és mindenkit, aki fölfogja és átérzi, hogy mit jelent egy színház megszűnése, hogy lehetőségeihez mérten tegye ugyanezt!

A magyar társadalom súlyosan szolidaritáshiányos, és ettől a kulturális-, színházi élet sem mentes! Nem süllyedhet el a Szputnyik a közöny csendjében! Itt az alkalom, hogy megmutassuk, létezik még szolidaritás: mentsünk meg egy színházat, mentsük meg saját magunkat, mentsük meg a magyar kulturális életet!"

Vajdai Vilmos
A Táp Színház vezetője,
a Katona József Színház tagja

*Előzetes felajánlások:*
- *TÁP Színház* – Lúd Zsolt és Kutyája Mattyi (Átrium, március 11-i, este 10 órai előadás) teljes bevétele
- *Tünet együttes* - Voyager 3 (Jurányi ház, március 31-i , este 7 órai előadás) teljes bevétele
- *Fekete Ádám* - Válasszunk párt! (HOPPart) egy előadásbeli szerepének gázsija
- *Piti Emőke* – Lö Csibészek (Táp Színház) egy előadásbeli szerepének gázsija
- *Nagy Ervin* – Makrancos Kata (Vígszínház) egy előadásbeli szerepének gázsija
- *Keresztes Tamás* - Amadeus (Orlai Produkció) egy előadásának gázsija
- *Katona József Színház*
- *Vígszínház*

Felajánlásokat a “Színházak a Szputnyikért” Facebook oldalon lehet tenni, és a technikai részletek is ott lesznek megtalálhatók a későbbiekben.

Kapcsolódó

A Szputnyikot is bedarálták

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567993341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása