7óra7

Színházi produkciók a G3 Rendezvényközpontban

Színházi produkciók a G3 Rendezvényközpontban

2015. 02. 18. | 7óra7

A Gödör Klub Spicc Színpadán február 18-án és március 18-án adja elő Jordán Tamás József Attila Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben címet viselő írását, amely a költő személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről - olvasható a szervezők közleményében.

József Attila 1936 májusában a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Akkoriban, mint neurotikus beteg, Gyömrői Edit kezelése alatt állott. A pszichoterápiában ma is használatos eszköz a beteg írásainak elemzése. Ilyenkor az a feladat, hogy a páciens írjon ki magából mindent, írjon megállás nélkül, ha mást nem, olyan szavakat, melyek az előző szóról jutnak eszébe. Ezért a "szabad ötletek" kifejezés a címben. Két ülésben - mert az írást később otthon fejezte be.

Jordán Tamás

Jordán Tamás önállóestjét 1987-ben mutatta be a Radnóti Miklós Színpadon, ahol tíz évig volt műsoron az előadás.

Február 27-én és március 29-én látható Jordán Tamás előadásában Platón Szókratész védőbeszéde. Platón művére is igaz, hogy örök érvényű műként máig megállja a helyét: olyan erkölcsi értékekről szól, amelyek elvesznek, ha nem őrizzük őket.

Jordán Tamás elsősorban azokhoz kíván szólni, akik középiskolásként találkoznak ezzel az anyaggal, s mivel kötelező olvasmány, esetleg idegenkednek tőle. A mai, hétköznapi öltözetben elmondott beszéd, amelynek bírái, az athéni bírák maguk a nézők, egy olyan erkölcsi normát kíván felmutatni, mely kiveszőben van. Helytállásról van szó, az "ügyekhez" való ragaszkodásról, arról, hogy az "erény és igazságosság" fontosabb, mint a pénz. A Szókratészt játszó Jordán Tamás mellett Melétosz szerepét Horváth Ákos alakítja.

A G3-ban szerdánként a Willany Leó Improvizációs Műhely előadásai láthatók, február 28-án szombaton a Spicc színpadon Lackfi János és a Kaláka közös műsora is látható lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827993305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása