7óra7

Dés Lászlóval indul a Szegedi Szabadtéri Backstage

Dés Lászlóval indul a Szegedi Szabadtéri Backstage

2015. 02. 21. | 7óra7

Fábián Barbara tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat házigazdája Fábri Péter író, költő, műfordító lesz. A beszélgetések minden hónapban egy-egy Dóm téri produkcióhoz kapcsolódnak, a darabokról, alapművekről, a szerzők életéről, a zenei koncepcióról neves irodalmárok, zeneszerzők osztják meg gondolataikat a közönséggel.

Február 25-én, szerdán este Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző Giuseppe Verdiről és egyik legnépszerűbb operájáról, a július elején színre kerülő Az álarcosbálról beszélget Fábri Péterrel. Verdi a világ egyik legsikeresebb operaszerzője, maga is fordulatokban gazdag életet élt. Izgalmas történetének középpontjában egy titkos és vészjósló szerelem, egy rejtélyes jósnő és egy véres merénylet áll.

Március 2-án Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító érkezik Szegedre, hogy William Shakespeare darabjáról, a Tévedések vígjátékáról és a szerzőről fejtse ki gondolatait. Nyáron az ő fordításában játsszák a komédiát.

Április 8-án Forgách András vesz részt az esten, amelynek témája Victor Hugo és népszerű, izgalmas regénye, A nyomorultak. Az ebből készülő musicalprodukció az idei fesztiválnyár egyik leginkább várt előadása.

Dés László

Májusban Szabó Magda Abigéljével és Kocsák Tibor karmesterrel, zeneszerzővel ér véget a programsorozat. A számos generáció számára szép könyvélményt jelentő regény musicalváltozatának zenéjét a komponista írta.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537993283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása