7óra7

Takács Nóra Diána kapta a Mensáros-díjat

Takács Nóra Diána kapta a Mensáros-díjat

2015. 03. 23. | 7óra7

A díjat adományozó Mensáros László Alapítványt 1993-ban – a művész halála évében - Hexendorf Edit irodalomtörténész hozta létre a művész emlékének ápolására. Az alapítók között olyan ismert személyiségek voltak, mint Mádl Ferenc, Ránki Dezső, Tolnay Klári, Törőcsik Mari, Szörényi Éva, Gulyás Dénes, Hűvösvölgyi Ildikó és Gór Nagy Mária.

Tóték - Takács Nóra Diána

A Mensáros László Alapítvány a plakettel (emlékéremmel) és pénzjutalommal járó díjat Mensáros László szellemiségéhez közelálló módon elsősorban fiatal színművészek támogatására adja.

Korábban Gálffi László, Ráckevei Anna, Mácsai Pál, Pápai Erika, Agócs Judit, Oláh Zsuzsa, Dunai Tamás, Őze Áron, Für Anikó, Huszárik Kata, Trill Zsolt, Kerekes Éva, Hámori Gabriella, Újhelyi Kinga, ifj. Jászai László, Bíró Kriszta, Varga József, Molnár Nikolett és Polgár Csaba részesült az elismerésben.

Takács Nóra Diána jelenleg többek között Ágikát játssza a Tótékban Erzsit a Liliomfiban de szerepel az Übü királyban az E föld befogadban is. Főszerepet játszik a Két néni, ha megindul című előadásban, és anyaszínházán kívül a HOPPart Korijolánusz című előadásában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527993083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása