7óra7

Fiatal Rendezői Projekt

Fiatal Rendezői Projekt

2015. 05. 24. | 7óra7

A Thália Színház a főváros legismertebb befogadó színházaként kötelességének érzi a színházi szakma legújabb generációjának tehetséggondozását, a szakmai innováció előmozdítását és az új színházi törekvések felkarolását, ezért a Független Thália Projekt sikere után pályázatot hirdet fiatal rendezők számára – áll a színház sajótközleményében.

*A pályázat célja:* A színház célja a pályázattal, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal, frissen végzett vagy színházművészeti tanulmányokat folytató rendezőknek és hallgatóknak professzionális körülmények között önálló kőszínházi produkció létrehozására a Thália Színház stúdiószínpadain, ezzel segítve elő a hazai színházi szakma megújítását, új tehetséges alkotók felfedezését és a szakmai innovációt.

*A pályázók köre:* olyan a pályázat benyújtásakor 35. évet be nem töltött fiatal rendezők vagy alkotók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.

*A pályázat szempontjai:* A pályázónak a rendezői terv elkészítésekor figyelembe kell vennie a rendelkezésre álló színházi tér sajátosságait (Arizona Stúdió, Új Stúdió, Mikroszínpad), valamint azt, hogy a tervezett előadás szereplőgárdáját csak a Thália Színház művészei alkothatják. Az előadásban közreműködő szereplők száma maximum 5 lehet. A győztes pályaművek külön egyeztetés után a 2013/2014-es színházi évadban valósulnak meg. A pályázatnak műfaji megkötése nincs.

*A pályázatok elbírálása:* A pályázatokat a szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Schell Judit színművész, Molnár Piroska színművész, Hamvai Kornél író, műfordító, Bereményi Géza, a Thália Színház igazgatója, Béres Attila rendező, Litkai Gergely művészeti vezető és Ugrai István színházi szakíró, a 7óra7 szerkesztője.

*Az elbírálás szempontjai:* megvalósítás realitása, koncepció kidolgozottsága, korábbi referenciák.

*A pályázat benyújtási határideje:* 2013. április 12.

*A pályázatnak tartalmaznia kell:*
- pályázati adatlap
- szakmai önéletrajz és referenciák (ha vannak)
- hallgatói jogviszony esetén a pályázó felsőoktatási intézmény nyilatkozata arról, hogy engedélyezi a pályázó indulását jelen pályázaton
- a produkció rövid leírása, rendezői koncepció (maximum 3000 karakter)
- színlap, alkotói névsor
- a produkció technikai paraméterei

*Az elbírálás határideje:* 2013. április 30.

A pályázati adatlap itt tölthető le

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327998953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása