7óra7

Vágytöredékek
7óra7: (7/10)
Közösség: (8/10)

Vágytöredékek

2015. 06. 10. | B. Kiss Csaba

Bakancslista. Mit szeretnél még csinálni, mielőtt meghalsz. Az utca embere válaszol. Bungee-jumping. Űrutazás. Halálközeli élmény. Elutazni Indiába. Felfedezni Magyarországot. Két nővel egyszerre.

Töredékek. Töredékesség. Többféle módon megközelíteni, ránézni, körüljárni. A halál témáját. Vajon körül lehet járni a halált?

Experimentális színház. Posztdramatikus színház. Filmszínház. Mozgásszínház. Táncszínház. Verekedésszínház. Csettintésszínház. Kanapénáthuppanásszínház. Sellővergődésszínház.

Felülről az ibolyát - Vass Imre és Vadas Zsófia Tamara

Vadas Zsófia Tamara. Zsófia Tamara azt jelenti, „bölcs pálma”. Milyen egy bölcs pálma? Milyen egy nem bölcs pálma?

Vass Imre. Vassi. Az apja is Vass Imre volt. A nagyapja is Vass Imre volt. Vajon milyen lehetett a nagyapa élete? Te kipróbálnád, milyen volna a nagyapádnak lenni?

Tóth Szabolcs. Zenélni. Zenét szerezni. (Honnan?) Magnóra venni a vágyakat. Begyűjteni a vágyakat. Kollektív vágylista.

Felülről az ibolyát - Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre Vágyverseny. Kinek a vágya győz? Győzzük-e vágyakkal?

Sellőanatómia. A sellő félig ember, félig hal. Talán egy részeg tengerész képzeletének szülötte. Nem létezik, mégis mennyit írnak róla. A partra vetve szánalmasan ficánkol.

Mi a férfi és mi a nő? Milyen lehet férfinek lenni? Jó lenne kipróbálni egyszer? Akár csak egy órára. Játsszunk el a gondolattal! Stírölni a csajokat. Kinézni magunknak egyet. Mit tenni vele.

Járáspróba. Most mint egy modell. Most mint egy beesett vállú kamasz. Mivvan?! Mivvan?! Csak úgy csípőből: mivvan?! Mintha eldobnád: mivvan?!

Megtanulni egy kézen tizenhatig elszámolni. Az utolsó egy csettintés.

Keringő.

Rockkoncert.

Tarotkártya-húzás. Mi van a kártyán: táncoló fiatalember vagy akasztott ember? Ha így nézzük, ez, ha úgy nézzük, az. Fejjel lefelé az egyik lábánál felakasztott ember. Fejjel lefelé az egyik lábánál felakasztott Vassi.

A közönséggel együtt gondolkozni. Együtt lélegezni. Együtt vágyni. Együtt menni. A közönségnek együtt menni. (Ez néha nehéz.) Nem kimenni. (Ez előfordul.)

Vágyaink netovábbja.

Rendezte Boross Martin.

(POSzT, 2015. június 5.)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr578006091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása