7óra7

A Független Színház akciószínházi felhívása

A Független Színház akciószínházi felhívása

2015. 06. 30. | 7óra7

A Független Színház Tollfosztás című filmje 22 középiskolában, és 18 egyetemi, főiskolai csoportban volt oktatási segédanyag az elmúlt években. Kortárs trénerek egy-egy csoporttal az első 180 percben közösen megtekintették a filmet, majd megbeszélték a főbb témáit: cigányokat és nem cigányokat egyaránt érintő közös ügyek az egészségügy, oktatás, lakhatás, foglalkoztatás, fiatalok lehetőségei és ellehetetlenítő körülményei területeken.
A második 180 percben az első alkalommal fölmerült témák tekintetében lehetséges megoldási javaslatokat helyeztek előtérbe, saját véleményeiket lehetséges üzenetekben fogalmazták meg, ami a 2015. évben konkrét, megvalósítható akciótervekben realizálódott.

Tollfosztás

*Miért szükséges egy akciószínházi műhely létrehozása?*

Napjainkban a politikai, gazdasági döntéshozók megnyilvánulásai, retorikájuk bőven ad lehetőséget arra, hogy egy-egy társadalmi témát górcső alá vegyünk, és reflektáljunk azokra. Minden külső nyomástól független alkotócsoportként azt gondoljuk tágítani kell azon munkatársaink körét, akik művészi eszközökkel, vagy pusztán a "józan paraszti ész" mentén képesek artikulálni a véleményüket, melynek alapja az a tétel, hogy nem kívánunk rosszabbat másoknak, mint amit saját magunknak kívánnánk.

A képzés ideje 32 óra, mely tartalmaz 2x180 perc Tollfosztás workshopot és akcióképzést. A képzést követően próbamunkákra kerül sor. A képzők döntése alapján áll össze az a csapat, melynek tagjai a továbbiakban társadalmi témákban, rendszeresen, díjazás mentén, műhelymunka keretein belül találhatnak ki és valósíthatnak meg akciókat kezdetben Budapest közterein.

Peer Gynt gyermekei - Sin Village

*Elvárások*

Tarts valahol közösségi aktivizmus, önkéntes munka, önálló véleménynyilvánítás tekintetében.

A képzés helyszíne a Független Színház Budapest V. kerületi próbaterme, illetve köztéri helyszínek.

A képzésen részt vevők száma legfeljebb 15 fő.
Az akciócsoport tagjainak száma legfeljebb 10 fő.

A képzésen való részvételre a jelentkezések elbírálása és kiértesítése folyamatos. Jelentkezni a létszám-keret kimerüléséig, vagy 2015. június 30., kedd éjfélig lehetséges.
Esetleges kérdéseket a szinhaz@fuggetlenszinhaz.hu e-mail címre várunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr977992583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása