7óra7

Új főrendező, színházépület-avatás és Hamlet Kecskeméten

Új főrendező, színházépület-avatás és Hamlet Kecskeméten

2015. 09. 01. | 7óra7

Kevés olyan város van ma a világban, ahol új színházépület avatásával kezdődik az évad - hangsúlyozta az igazgató az Európai Unió támogatásával, mintegy 400 millió forintból átépített, egykor mozinak épült műemléképületben, ahol a kamaraszínház mellett az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjtemény is helyet kapott.

Rusznyák Gábor A direktor elmondta, hogy több mint 107 ezer néző váltott jegyet vagy bérletet a kecskeméti Katona József Színház előző évadjában, ezzel véleménye szerint az ország leglátogatottabb teátrumai közé került a kecskeméti.

Azt is hozzátette, hogy eddig mintegy 4700 bérlet talált gazdára, ami mintegy tíz százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Az igazgató elmondta, hogy felvételt nyertek az Europassion vallási-színházi szövetségbe, amelynek 18 ország a tagja. A szervezet 2017-es kongresszusát Kecskeméten fogják tartani.

Bemutatta a színház új főrendezőjét, Rusznyák Gábort, valamint a Miskolcról Kecskemétre szerződött színész házaspárt, Märcz Fruzsinát és Zayzon Zsoltot.

Cseke Péter elmondta, hogy eleget tesznek a moszkvai meghívásnak, ahol a november 9. és 13. között zajló drámafesztiválon Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni.

Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője elmondta, hogy Balett Plusz elnevezéssel új kezdeményezést láthatnak az érdeklődők, amely során a tánc mellett a zene, az irodalom és egyéb művészeti ágak területéről érkező vendégeik is lesznek. Az első vendég a Csík Zenekar lesz, majd többek között Kőszegi Ákos színésszel is lesz közös műsor - tette hozzá.

Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban.

A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László-Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ. A harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz. Shakespeare Hamletje is színre kerül, majd az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597992415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása