7óra7

Fullajtár Andrea egy estére Marlene Dietrich lesz

Fullajtár Andrea egy estére Marlene Dietrich lesz

2016. 01. 22. | 7óra7

A színésznő Marlene Dietrich dalait, gondolatait idézi fel jazz-zenekarának kíséretével a Kultkikötő produkciójában, az Orfeumban.

Marlene Dietrich német színésznő dalaival, személyiségével nem csak a fronton harcoló katonákat, de az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és egy háromfős jazz-zenekar kíséretével – áll a produkció közleményében.

full_1.JPGBoomerang Baby - Fullajtár Andrea

Az esten  - Novák Eszter rendezésében - részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind, és a Lili Marleen.

Zöldi Gergő mondta sok évvel ezelőtt, hogy szerinte nekem Dietrich-dalokat kellene énekelnem. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert egyrészt nem vagyok énekes-színésznő, ráadásul elég speciális hangom van. Amikor megszületett ez az ötlet, elkezdtem beleásni magam az életébe, és elképesztően magával ragadott, hogy mennyire bátor nő volt. Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal… Olyan dolgokat csinált, amit nagyon sok kollégája nem mert. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett össze benne. Nyilván közben egy szörnyeteg volt, a magánélete szintén megér egy misét, de az nagyon tetszik benne, hogy ilyen karakánul ki mert állni dolgok mellett.

full_2_all_ki.JPGDietrichnek két olyan irománya is megjelent angolul, amit Magyarországon még egyáltalán nem adtak ki. Az egyik az Éjszakai gondolatok, a másik, az izgalmasabb pedig a Dietrich ABC, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne. Novák Eszter rendezővel mindketten azt gondoltuk, hogy ez az, ami jól össze tudja kötni a dalokat, de lesz benne olyan is, ami csak rólam szól. Ez nem egy Dietrich-imitációs este lesz, hanem inkább arról fog szólni, amik Dietrich kapcsán eszembe jutnak, vagy ahogy én látom a világot. Az egész este úgy van megszerkesztve, hogy az ő dalait adom elő, de nem őt utánzom – ez a lényeg” – mondta Fullajtár Andrea az előadás születéséről.

A produkció január 27-én, este 9 órától látható az Orfeumban.

Forrás: Kultkikötő Produkciós Iroda

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr328301598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása