7óra7

Közösségi gerilla akció Lang Györgyivel és a STEREO Akttal

Közösségi gerilla akció Lang Györgyivel és a STEREO Akttal

2016. 04. 21. | 7óra7

Boross Martin és a STEREO Akt ismét meghallgatja Budapest panaszait, ezúttal Lang Györgyivel fognak össze egy közös cél érdekében.

A We Hear You olyan színházi előadás, amely egyben közösségi esemény is: a produkció egy gerilla akcióval zárul, amikor alkotók és nézők egy általuk választott ügyért közösen emelik fel a hangjukat. Az előadás korábbi verzióját 2015 októberében mutatta be a Trafó, idén április 22-23-án pedig a produkció újragondolt változatát tárja a közönség színe elé a STEREO Akt csapata. Szintén a Trafóban, este 8 órai kezdettel.

Valami piszkálja a csőröd? Nekünk is. Egyedül kevés vagy? Mi is.
Köztünk a helyed! -
invitál az előadás.

ster_1_schiller_kata_ki.JPGWe hear you (próbafotó) - Fotó: Schiller Kata

A színházi előadás csupán a We hear you egyik állomása, ugyanis városszerte panaszgyűjtés előzi meg a produkciót. A STEREO Akt egy riksával – mozgó panaszirodával – járja Budapest utcáit, aki beül, elmondhatja, mi zavarja a világban. Ezek a mini-interjúk szerepet kapnak az előadásban is, a közönségnek pedig lehetősége van reagálni a bennük felvetett kérdésekre, de ki is egészíthetik őket saját személyes vagy közösségi problémáikkal. A nézők bevonására a legkülönbözőbb eszközöket vetik be az alkotók: a panaszosok elmesélhetik Lang Györgyinek, milyen kérdések foglalkoztatják őket, összefoghatnak egyetlen közös ügyért, és a színpadon akár már gyárthatják is a transzparenseket.

Az előadás azonban nem merül ki a puszta aktivizmusban, hiszen színházi keretek között folynak az események. Feltűnik a színen Dorothy, akit a tornádó 2016 Budapestjére röpített, megismerhetjük helyi társait és azok problémáit is. A kérdés az, tud-e segíteni a Nagy Varázsló?

srt_2_ki.JPGWe hear you (próbafotó) - Fotó: Schiller Kata

Az előadás korábbi verzióját Boross Martin, Julia Jakubowska és Ardai Petra, a holland Space színház alkotója készítette. Legelső állomásuk a Sziget Fesztivál volt, utána bevették magukat a PLACCC Fesztiválra, majd a Trafóban mutatták be a kész munkát. Most a produkció újabb változatát élvezheti a közönség, ami azoknak is újat nyújt, akik az eddigi verziókkal már megismerkedtek.

Részletek a Trafó honlapján és az előadás eseménylapján olvashatók.

Forrás: STEREO Akt

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr988649154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása