7óra7

Májusban újra Határon Túli Magyar Színházak Szemléje

Májusban újra Határon Túli Magyar Színházak Szemléje

2016. 04. 29. | 7óra7

Május 18-án indul a Thália Színházban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje, ahol öt nap alatt  három színpadon tíz produkciót láthat majd a közönség.

Május 18-án, szerdán – a nagyszínpadon – a kassai Thália Színház produkciójával veszi kezdetét a színházi szemle. Moliére Mizantrópját Czajlik József állította színpadra. Az előadás olyan aktuális témákat boncolgat, mint a szólásszabadság, a másik személyes autonómiája, az ízlés képlékenysége, az igazmondás határai, a társas élet buktatói, a megállapíthatatlan átmenet empátia és elvtelenség, tolerancia és gyávaság között.

Ugyanezen a napon az Arizona Stúdióban a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat mutatja be Fade out című mozgásszínházi produkcióját, melynek rendező-koreográfusa Györfi Csaba.

bubor_ki.JPGBuborékok (Nagyváradi Szigligeti Színház)

Május 19-én, csütörtökön a nagyváradi Szigligeti Színház költözik a nagyszínpadra, ahol Csiky Gergely: Buborékok című vígjátékával várja a közönséget. Az előadást Novák Eszter rendezte.

Szintén ezen a napon az Arizona Stúdió közönsége a Marosvásárhelyi Egyetem produkcióját, Egressy Zoltán 4x100 című tragikomédiáját láthatja, amelyet Sebestyén Aba jegyez rendezőként.

Május 20-án, pénteken a Yorick Stúdió előadásában Székely János Dózsa című monodrámáját tekinthetik meg. Rendezője Török Viola, Sebestyén Aba pedig ezúttal a színpadon lesz látható, ő formálja meg az egykori vezért.  

szabad_ki.JPGBolondok tánca (Szabadkai Népszínház Magyar Társulata)

Ugyancsak május 20-án az Új Stúdióban az Újvidéki Színház művészei az ikonikus francia énekesnőről, Edith Piafról szóló Piaf–marche / Piaf–menet című előadást adják elő, Mezei Kinga rendezésében és főszereplésével.

Május 21-én, szombaton az Arizona Stúdióban a Spectrum Színház Matei Visniec Nyina, avagy a kitömött sirályok törékenységéről című darabját láthatják. A Franciaországban élő román szerző Csehov-továbbgondolását Török Viola rendezte.

A nagyszínpadon ezen az estén ismét egy Moliére-darab, az Úrhatnám polgár című komédia lesz látható, melyet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház mutat be, Sardar Tagirovsky rendezésében.

Május 22-én, vasárnap a fesztivál záróelőadásaként, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának produkcióját, Lev Birinszkij Bolondok tánca című darabját nézhetik meg az érdeklődők, amelyet a 4x100-hoz hasonlóan Sebestyén Aba állított színpadra.

Forrás: Thália Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr548672438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása