7óra7

Az inárcsiak produkciója a legjobb amatőrszínházi előadás

Az inárcsiak produkciója a legjobb amatőrszínházi előadás

2016. 09. 12. | 7óra7

A Magyar Szín-Játékos Szövetség idén tizedik alkalommal rendezte meg az elmúlt évad fesztiválgyőzteseinek fesztiválját. A győztesek győztese az inárcsi KB35 Társulat Suha című előadása lett.

A FESZT-FEST elnevezésű rendezvényen összesen tizenegy előadást láthatott a közönség. Az egyes előadások között és után szakmai beszélgetések adtak lehetőséget a a MU Színházban a résztvevők és a nézők közötti eszmecserére, találkozásokra. A fesztivál végén háromtagú zsűri döntött arról, hogy melyik amatőrszínházi produkció kapja az évad legjobb előadásának járó Paál István Diplomát. A zsűri tagjai: Árkosi Árpád rendező, Enyedi Éva színésznő-dramaturg és Németh Ákos drámaíró voltak.

suha.jpgSuha (fotó: KB35 Társulat)

A zsűri jelezte, hogy nehéz volt a döntés, mivel több magas színvonalú, izgalmas előadás közül kellett választani, amelyek jellegüknél fogva nem is mindig voltak összehasonlíthatóak. A győztesen kívül még három előadást emeltek ki: a RÉV Színházi és Nevelési Társulat IRINA című munkáját, az ipolysági Csillag-szóró Gyermekszínjátszó Csoport Titok-tár című produkcióját és a Kvazár Eseménytér Factura Lamiaceae című előadását. Elemző hozzászólásaikból az derült ki, hogy ez utóbbi, a Formanek Csaba által írt, rendezett és előadott Factura Lamiaceae volt a legszorosabb versenyben az inárcsiakkal a  Paál István Diplomáért.

factura.jpg               Factura Lamiaceae - Formanek Csaba

 „Hiszen végül is ez a legfontosabb célunk ezzel a fesztivállal: felhívni a figyelmet arra, hogy létezik a magyar színházi világnak egy olyan szegmense, mely ritkán kerül reflektorfénybe, és amely szerény anyagi keretek között, de komoly és igaz ambícióval, éltető közösségeket alkotva lép színpadra” – ajánlotta korábban a fesztiválok fesztiválját Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke. A tavalyi fesztivált végignézve, és az ideibe belekóstolva még ennél is tovább mehetünk – nem tudjuk, hol hallottuk az ’amatőr’ ebben az esetben nem minőséget jelez. És valóban nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr2611696447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása