7óra7

Latte
7óra7: (8/10)
Közösség: (8/10)

Latte

2015. 02. 17. | Turbuly Lilla

romance.com - Molnár Piroska, Jordán Tamás

Hogy ebből az alapanyagból mégis egy üde, szerethető, derűs előadás született, az igen nagy százalékban Molnár Piroskának és Jordán Tamásnak köszönhető. Mert hiába éppen olyan a megírt nagymamakarakter, ahogy a nagymamákat a Piroska és a farkas óta elképzeljük, ahhoz Molnár Piroska kell, hogy a fotelban üldögélő, unokával zsörtölődő nagyi lazán felvázolt típusából ez az összetéveszthetetlen, hús-vér nagyi legyen. Akit a Jordán Tamás alakította gavallér majd ugyanúgy „imááááádhat”, mint a gyömbérsört vagy a meccseket. Nekik még az sem akadály, hogy az előadás jelentős részében ülnek a laptopjuk mögött és csetelnek – vagyis egy meglehetősen statikus helyzetet kell dinamikussá tenniük. (Igaz, ha nem is digitálisan, de ugyanígy, a távolból leveleztek egymással ugyanitt, a Tisztelt hazudozó! című előadásban is.) És akkor még nem is szóltunk szexcsetelésük olyan gyöngyszemeiről, mint a „gyömickölés”.

A fiatalok közül Formán Bálint jógaoktatója kellően ellenszenves kockafej ahhoz, hogy a menyasszonyának ne okozzon nagyobb szívfájdalmat faképnél hagyni. Domokos Zsolt kedélyes öniróniával viszonyul a karakter és saját Cyrano-alkatához, és természetes egyszerűséggel mozog a szerepben. Sipos Vera egyensúlyban tartja a határozott könyvelőt, a cserfes unokát és a bizonytalan menyasszonyt.

romance.com - Domokos Zsolt, Sipos Vera

A Rózsavölgyi Szalon tere nem mindig nyújt megfelelő keretet az itt tartott előadásokhoz, ezúttal azonban minden a helyén van: a kávéház a kávéházban a Latte, Cappuccino, Espresso feliratokkal, a jógastúdió irodáját jelző falitábla, és a két „főszereplő” laptop is a két ujjal pötyögő gazdáik előtt. Dicső Dániel jó ritmusú, a színészeket játszani hagyó rendezése éppen annyira használja ezt a teret, amennyire annak sajátosságai ezt megengedik.

A romance.com olyan, mint egy finom latte. A saját műfajában nagyon rendben van. Aki szereti, annak jólesik meginni, és amíg kortyolgatja, kiszakadhat a mindennapi hajtásból, ábrándozhat egy kicsit, elhiheti, hogy a világ ilyen egyszerűen is működhet, és élvezheti a hozzávalók harmóniáját. A laktózérzékenyek és a kesernyésebb ízekre vágyók pedig válasszanak helyette egy tömény feketét.

(2014. február 12.)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr968006029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása