7óra7

„Mentse fel hivatalából” – A FESZ közleménye

„Mentse fel hivatalából” – A FESZ közleménye

2013. 07. 06. | 7óra7

A FESZ üdvözli, hogy Vidnyánszky Attila megkésve bár, de a közvélemény nyomására mégis bocsánatot kért, amiért szó nélkül tűrte Kerényi Imre minősíthetetlen megnyilvánulásait közös fellépésük alkalmával a Belvárosi Polgári Szalonban. Elhatárolódását ugyanakkor erősen megkérdőjelezi, hogy alig tizenkét órával korábban azon véleményének is hangot adott, hogy a Nemzeti Színházban túl nagy súllyal van jelen a homoszexualitás. Beszélgetőtársa, Kerényi Imre, aki nem először adta tanúbizonyságát annak, hogy élvezetét leli az agresszív és kirekesztő viselkedésben, sőt félelemkeltésben, most is nyíltan és világosan adott hangot antidemokratikus és homofób gondolatainak.

Éppen ezért a FESZ felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős megbízottját azonnali hatállyal mentse fel hivatalából.

A jogállamisággal, a kormányzati közszereplőktől elvárt erkölcsi normákkal, valamint a polgári értékrenddel Kerényi megnyilvánulásai nem egyeztethetőek össze. Épp ezért eljött az ideje, hogy aki őt erre a pozícióra emelte, Magyarország miniszterelnöke éljen a munkáltatói jogosítványaival, és Kerényi Imre megbízatását vonja vissza, sőt garantálja, hogy ilyen kirekesztően és antidemokratikusan megnyilvánuló ember semmilyen állami, sem kormányzati feladathoz ne juthasson Magyarországon.

Várjuk minden olyan magánszemély és szervezet csatlakozását a kezdeményezésünkhöz, aki, illetve amely egyetért a megfogalmazottakkal.

Tisztelettel:

A kezdeményezéshez csatlakozni a FESZ titkárságánál lehet a titkarsag@fesz.org e-mail címen.

_Csatlakozók:_

Formanek Csaba
Sándor Zsuzsa
Barabás Richárd
Szente Margit
Klug Csaba Ferenc
Ujhelyi Attila
Bacsa Donatella
Gleason Natália
Dósa Judit
Hajnal János
Gálos Orsolya
Barta Árpád
Magyar Fruzsina
Schilling Árpád
Fodor Tamás
Parádi Attila
Réti Jolán
Zubornyák Zoltán
Korda János
Lipcsey Colini Bori
Csáki Judit
Nyulassy Attila
Ugrai István
Zsedényi Balázs
Nagyillés János
Bodor Johanna

Kapcsolódó:

>>> Magyar Színházi Társaság elnöksége visszautasítja Kerényi Imre szavait >>> Magyar Fruzsina: Tiltakozzatok! >>> Vidnyánszky Attila: „Sajnálom” >>> Kulka János nyílt levele Kerényihez – Nem lép fel Vidnyánszky színházában >>> „Nem a buzikról fog szólni” – Kerényi Imre és Vidnyánszky Attila a Belvárosi Polgári Szalonban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr137998415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása