7óra7

A Basse Danse és a Vis-a-vis kapta a Lábán Rudolf-díjat

A Basse Danse és a Vis-a-vis kapta a Lábán Rudolf-díjat

2013. 07. 06. | 7óra7

Basse danse A díjátadóra ma délelőtt 11 órakor került sor a Tranzit Art Caféban. A műsorvezető Winkler Nóra volt, a díjakat pedig Csurka Eszter képzőművész és Janisch Attila filmrendező adták át.

A zsűri tagjai: Artner Szilvia Sisso (újságíró, kritikus), Fuchs Lívia (tánctörténész, tánckritikus), Halász Tamás (kritikus, muzeológus), Koren Zsolt (újságíró, szerkesztő), Králl Csaba (tánckritikus), Kutszegi Csaba (szerkesztő, tánckritikus), Péter Márta (tánckritikus), Rényi András (esztéta) és Százados László (művészettörténész). Százkilenc előadásból választották ki a hét jelöltet.

A díj kuratóriuma a Hód Adrienn által koreografált Basse Danse-t és Réti Adrienn szólóját, a Vis-a-vis című produkciót találta a 2011-es év legjobb táncelőadásának.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásainak, alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére 2005 őszén alapította a szakmai díjat. Az alapítók anyagi nehézségei miatt az idén nem járt vele pénzjutalom, azonban a nyertesek továbbra is lehetőséget kapnak egy-egy előadás bemutatására. Erős Balázs, a MU Színház művészeti vezetője elmondta, hogy bár felmerült annak a lehetősége is, hogy forrás hiányában nem adnak ki több díjat, az elismerés szakmai súlya arra ösztönzi az alapítókat, hogy mindent megtegyenek a díj életben tartása érdekében.

Basse danse (Hodworks)
Koreográfus: Hód Adrienn
Előadók: Cuhorka Emese, Garai Júlia, Marco Torrice, Molnár Csaba

Vis-a-vis Koreográfus-előadó: Réti Anna

Kapcsolódó:

>>> Nyilvános a Lábán Rudolf-díj jelöltlistája

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr698000959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása