7óra7

A brit színházi közönség Sheridan Smith és Rupert Everett alakítását díjazta

A brit színházi közönség Sheridan Smith és Rupert Everett alakítását díjazta

2013. 07. 06. | 7óra7

Rupert Everett, Sheridan Smith A Whatsonstage.com színházi honlap díjait több mint 60 ezer online szavazat alapján 27 kategóriában osztották ki vasárnap a londoni Palace Theatre-ben.

Az est egyik nagy győztese Steven Sondheim véráztatta musicalje, a Sweeney Todd lett, amely mind az öt jelölését díjra váltotta, egyebek mellett a legjobb musical felújítás, és Jonathan Kent számára a legjobb rendezés elismerését is begyűjtve.

A musicalek mezőnyében a darab főszereplői, a démoni borbélyt játszó Michael Ball és a húsos pitéket sütő Imelda Staunton vitték el a legjobb színész és színésznő díját.

"Azt szerettem a szerepben, hogy olyan sötét figura, amelyet tőlem nem várt a közönség, Imelda mellett játszani pedig abszolút mesterkurzus volt számomra" - idézte Ballt a BBC online tudósítása.

Danny Boyle olimpiai megnyitó ceremóniája az év színházi eseménye díjat nyerte el. A rendezőhöz a megnyitó néhány szereplője is csatlakozott a díj átvételekor. Boyle köszönőbeszédében a közönséget méltatta, amiért a műsor kulturális elemeit szerették.

A drámai előadások mezőnyében a színésznők között nagyon szoros versenyben győzött az Old Vic színházban Hedda Gablert alakító Smith: csupán 0,9 százalékkal kapott több voksot, mint a The Effect című darab főszereplője, Billie Piper.

Smith elsősorban Kevin Spaceynek, az Old Vic művészeti igazgatójának és a darab rendezőjének, Anna Mackminnek köszönte meg, amiért jobban bíztak benne, mint ő saját magában. "Nagyon örülök, hogy eljátszottam, mert olyasmit értem el, amihez különben sohasem lett volna bátorságom" - mondta.

A Júdás csókjában a szerző, David Hare Oscar Wilde és szerelme, Lord Alfred Douglas kapcsolatát vizsgálja. Everett, aki Wilde szerepéért nyerte el a legjobb színész elismerését, a díj átvételekor arról beszélt, hogy nagy felfedezés volt számára ez a szerep.

A Whatsonstage.com színházi közönségdíjak átadására 13. alkalommal került sor a brit fővárosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr607999061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása