7óra7

A hetvenkedő katona – Plautus-bemutató a Pesti Színházban

A hetvenkedő katona – Plautus-bemutató a Pesti Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Vígszínház A hetvenkedő katonát, Plautus sodró lendületű bohócjátékát Karsai György és Térey János új fordításában láthatja a közönség - olvasható a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az előadást Szőcs Artur állítja színpadra, aki az utóbbi években klasszikus rendezéseivel megszólította a fiatalabb korosztályt is.

Plautus művei már születésük idején is különlegesnek számítottak metsző humorukkal, csattanós szerkesztésükkel, remek párbeszédeikkel, korukat megelőző szemléletükkel és pontos emberábrázolásukkal.

A darab műsorra tűzésével az alkotók a szórakoztatás mellett szeretnék ráirányítani a figyelmet az antik drámairodalom örök értékeire is. "Jó lenne új tartalmat, értelmezést kínálni azoknak, akiknek ismerősen cseng ez a cím: A hetvenkedő katona. És jó lenne, ha a nézők egy kortárs szerző nevét keresnék a színlapon az előadás után" - idézi Szőcs Artur szavait a közlemény.

A darab története szerint Gyürkőc Feri, a furfangos szolga ott tesz keresztbe a gazdájának, a hőzöngő katonának, ahol csak lehet. Jobbnál jobb cseleket eszel ki, és a katona észre sem veszi, máris a szolga csapdájába esett. Gyürkőc azonban nemcsak a saját érdekében taktikázik, hanem egy fiatal pár szerelmének megmentéséért. S ahogy egyre szorosabbra fonja a béklyót a katona körül, a történet is annál szórakoztatóbb lesz.

Az előadásban Mészáros Máté alakítja Gyürkőcöt, Csőre Gábor a hetvenkedő katonát. Partnereik többek között Bata Éva, Réti Adrienn, Dengyel Iván, Telekes Péter és Molnár Áron.

A Vígszínház másik tavaszi premierjét pénteken tartják: az Átutazók című előadást Eszenyi Enikő rendezésében mutatják be. Hanoch Levin egyedi humorú darabja több generáció életét mutatja be, és szinte a teljes társulat színpadra lép az előadásban, amelyben Törőcsik Mari vendégként játszik.

>>> A hetvenkedő katona - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597998951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása