7óra7

A humor forrása: bemutató a Mikroszínpadon

A humor forrása: bemutató a Mikroszínpadon

2013. 07. 06. | 7óra7

Az új név tartalmi és esztétikai megújulást is jelez - olvasható a színház honlapján. Mint írták, "a bársonyos ékszerdoboz helyett egy izgalmas stúdió színházban" találja magát az a néző, aki a Mikroszínpad A humor forrása című darabjára érkezik.

A humor forrása - Fodor Annamária, Vida Péter

A Thália megújult színpada amellett, hogy új nevében hordozza az elmúlt 45 év színházi emlékeit, jelzi annak megújulását is. A korábbi piros plüssborítástól megszabadított színpadi térben először a kifejezetten erre a helyszínre írt A humor forrása című darab színészei lépnek fel. A Tháliához kötődő művészek - Egri Kati, Fodor Annamária, Schmied Zoltán, Vida Péter - mellett Janklovics Péter és Márton András tűnik fel a Vinnai András, Mózsik Imre szerzőpáros "fergeteges humorú írói szenvedéstörténetében".

A Laboda Kornél rendezésében megvalósuló darab abba az alkotói folyamatba enged betekintést, ami egy humorosnak szánt történet színpadra állítását előzi meg.

A humor forrása - Márton András, Vida Péter, Egri Kati

"Megbíztak minket, hogy írjunk egy szórakoztató darabot. Az első változat egy erdőbe helyezte a történetet, főleg szarvasos és harkályos jelenetekben gondolkodtunk, de ezt visszadobták. A második változat a Humorsérült Emberek Rehabilitációs Egyesületében (HERE) játszódott, de a színháznak ez sem tetszett. Új koncepciót követeltek" – ecsetelte Mózsik Imre.

A szerzőpáros múzsával vívott harca csak A humor forrása című darabban válik ennyire élessé. A valóságban október 26-tól a Mikroszínpad közönsége is élvezheti az abszurd humorban és groteszk jelenetekben bővelkedő előadást - olvasható a színház honlapján.

>>> A humor forrása - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257999719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása