7óra7

A Made in Hungária Zalaegerszegen

A Made in Hungária Zalaegerszegen

2013. 07. 06. | 7óra7

"A musical szerzője, Tasnádi István nem egy az egyben ültette át a valóságot a színpadra, de a lényegi elemekhez ragaszkodott" - mondta Méhes László, a rendező az MTI-nek.

Hozzátette: aki nem ismeri a musical keletkezésének a történetét, a számokat hallgatva joggal gondolhatja, hogy a dalokat a színpadi jelenetekhez írták, pedig a valóságban fordítva történt. "A színházi sztoriban helye van a Csókkirálynak, a zene szinte beleolvad a jelenetekbe".

A rendező szerint Fenyő Miklós számai "emblematikusak, benne vannak a társadalom emlékezetében". Úgy vélte, a megszólaló zene, a szöveg azokat is megérinti, akik korábban nem hallották ezeket a dalokat. "Fenyő Miklós dalai komoly értéket képviselnek, a József Attila-díjas drámaíró pedig a zene színvonalához mérhető szakmai tudással, professzionális szinten írta meg a szövegkönyvet".

A történetben valódi szituációk, sorsok vannak, amely komoly feladatot jelentett a társulatnak. A színészek hihetetlen energiát fektettek a szerepekbe, komoly kihívásnak tekintették a Made in Hungáriát és eszerint dolgoztak - fűzte hozzá a rendező.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57999145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása