7óra7

A rivaldán túl - Bemutatkozik a hatvanéves OSZMI

A rivaldán túl - Bemutatkozik a hatvanéves OSZMI

2013. 07. 06. | 7óra7

Tavaly ünnepelték az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum megnyitásának 60. évfordulóját, ebből az alkalomból látható októbertől az elmúlt hatvan évnek emléket állító átfogó kiállítás a múzeumban, a polgármesteri hivatalban kedden megnyílt tárlat ennek a kamaraváltozata - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Hegyvidéki Önkormányzat épülete

A tárlaton az OSZMI különböző táraiból származó emléktárgyak, dokumentumok, fényképek láthatóak, a kiállítás célja annak bemutatása, hogy milyen sokszínű az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteménye.

A kiállítás anyagát Gajdó Tamás és Csiszár Mirella állította össze. A vitrinekben jelmezterveket, különleges fotókat mutatnak be, látható többek között plakett a János vitézt alakító Fedák Sáriról, a bábtár, a táncarchívum kincsei. Például Lukács Margit színpadi kalapja, Laborfalvi Róza főkötője, Rózsahegyi Kálmán pipája, Gobbi Hilda hagyatékából kolomp és tolltartó, a Bartók-balettek néhány emléke és a Vígszínház megnyitásakor készült műsorfüzet kapott helyet a vitrinekben.

A Polgármesteri Hivatal II. emeletén három vitrinben látható tárlat ügyfélfogadási időben április 19-ig látogatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507999015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása