7óra7

A soproni előadások ezentúl Sopronban készülnek

A soproni előadások ezentúl Sopronban készülnek

2013. 07. 06. | 7óra7

Pataki András igazgató irányításával új, önálló társulat alakul a városban. Az önkormányzat vezetésének kérésére szakítanak a befogadó színházi hagyományokkal, a szerződtetett színészek zöme a városba költözik, a nagyszínházi produkciók pedig Sopronban készülnek. Mindemellett Demcsák Ottó Harangozó-díjas balettművész nevével fémjelezve megalakult a színházban a tánctagozat.

Próba a soproni színpadon

A soproni teátrum nyolc táncossal kezdi meg az évadot. 18 tagú lesz a társulat, a vendégművészek között pedig olyan ismert nevek is találhatók, mint Bánsági Ildikó, Ullmann Mónika, Kézdy György. A szerződtetések még nem fejeződtek be, de ami már biztos, a Forrás Színház hat színésze Sopronba igazolt és a településre költözött. Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Ács Tamás, Horváth László, Papp Attila és Czár László a színészházi otthonteremtés mellett naponta kétszer próbál a teátrumban. A feszített őszi tempó miatt három gyermekelőadás, A szivárvány szép kapujában, a Székely betlehemes és a Holdbeli csónakos című produkciók jelenetein már most dolgoznak a színészek Katona Imre irányításával. A próbákhoz, a társulatépítéshez szükséges műhelymunkához az évadnyitó után csatlakozik a többi színész.

Próba a soproni színpadon

A Soproni Petőfi Színház új, önálló társulata a nagyszínpadon október 6-án mutatkozik be először a nézőknek John Steinbeck Egerek és emberek című színművében. Az előadást Pataki András állítja színpadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr578000195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása