7óra7

A tavalyi juttatások visszaállítását kérik a művészeti egyetemek rektorai

A tavalyi juttatások visszaállítását kérik a művészeti egyetemek rektorai

2013. 07. 06. | 7óra7

A Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) csütörtöki egyeztetésén a jelenlévő intézményi vezetők közös nyilatkozatot fogalmaztak meg, amelyben ismét felhívták a kormány figyelmét arra, hogy a legutóbbi költségvetési elvonások lehetetlen helyzetbe hozták a művészeti felsőoktatást és jelentősen visszavetik a képzés színvonalát.

Az intézményvezetők megállapításaikat levélben juttatják el a szakminiszternek és egyben ismét egyeztetést sürgetnek a fenntartó képviselőivel.

A MERSZ tagjai továbbra is nehezményezik, hogy sem a felsőoktatást érintő költségvetési tételekről, sem pedig az intézmények működtetését és az oktatást alapvetően befolyásoló foglalkoztatási kérdésekben nem volt egyeztetés, és tájékoztatás. Mindezideig semmilyen szakmai kérdésre és felvetésre nem kaptak választ és sikertelenek voltak az eddigi egyeztetési kísérletek is.

Az intézmények egy részének legfeljebb a tavasz kezdetéig van elegendő forrása a közüzemi számlák kifizetésére, és számításaik szerint a művészeti felsőoktatásban a finanszírozási ellátottság az elvonások hatására jelenleg a szaközépiskolák szintjét sem éri el.

A szakmai és az öregségi nyugdíjasok továbbfoglalkoztatásának új feltételei mind a működtetés, mind az oktatás terén kritikus helyzetet idézhet elő, ezért azok újragondolását is kezdeményezi a MERSZ.

_Kapcsolódó:_

>>> Bezárhat az Ódry Színpad - A tönk szélén a művészeti felsőoktatás >>> A színház halála és a nemzet érdeke

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr977999255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása