7óra7

Amorális opera és „balett-est” az Átriumban

Amorális opera és „balett-est” az Átriumban

2013. 07. 06. | 7óra7

Gergye Krisztián (nem csak tánc) Társulata számára a '80-as évek népszerű underground együttese – az A(lbert) E(instein) Bizottság – olyan kulturális referenciát jelent, amely műfajtól függetlenül a művészet totális szabadságát példázza. Az adott társadalmi, politikai vagy kultúrpolitikai közegre reflektáló tartalmon túl az emberi identitás szélsőségeit vagy közhelyeit felmutató "szabadidő-zenei" együttes két legendás LP kiadványa, a Kalandra fel! és a Jégkrémbalett mai napig érvényes életérzést és szellemi tartalmat közvetít. Az alkotók ezért minden túlzás nélküli maximális tisztelettel viszonyulnak az A.E. Bizottság '80-as években véghezvitt "szabadságharcához", és kulturális örökségnek tekintik az általuk képviselt szabad szellemiséget.

Opera amorale

Az Opera amorale című produkció a kortárs opera és a kortárs balett műfajában, Bizottság-dalok felhasználásával készülő, egész estés, önálló színpadi mű. A társulat első bemutatója az évadban, amely magán viseli Gergye koroegráfiáinak minden védjegyét: a műfaji határok átjárhatóságát, az abszurd történetiséget, a szélsőséges performativitást, a minőségi kísérletezést, az elmélyült provokációt, a humort és iróniát.

Az élőzenés előadás zenei vezetője Philipp György, énekelnek: Dezső Sára, Mikecz Kornél, Murányi Márta, Szakács Ildikó és Varga Donát. Szalontay Tünde és Tárnok Marica színészként vesz részt a produkcióban, a táncosok között Lőrinc Katalint és a rendező-koreográfust, Gergye Krisztiánt is láthatjuk. "Meglepetésáldozatként" a független színház melletti szerepvállallás jegyében minden alkalommal színpadra lép egy ismert és népszerű (kőszínházi) színész is.

Gergye Krisztián

"Az előadásban az A.E. Bizottság tánczenekar életben maradt tagjai nem vesznek részt, az előadásért semmiféle felelősséget nem vállalnak, csak örülnek valószínűen. (Lehet, hogy van, aki nem örül, viszont ez meg mindig így van, hogy semmi sincs, ami mindenkinek tetszik, de az is igaz, hogy mindenben lehet valami, ami valakinek tetszik!)" – írja az előadás ajánlójában Wahorn András.

A bemutató előzeteseként április 23-án 20 órától az Átriumban levetítik a Jégkrémbalett című filmet.

>>> Opera amorale - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr137998701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása