7óra7

Angéla evangéliuma - Kiss Márton új darabja a Centrál Színházban

Angéla evangéliuma - Kiss Márton új darabja a Centrál Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Az Angéla evangéliuma műfaja szatíra. A réterdősi művelődési ház harminchárom éves kultúrfelelőse életébe enged bepillantást az előadás. Angéla egy nap rájön, hogy különleges képességgel bír: kilenc nap alatt képes kihordani egy egészséges gyermeket, ami által a fogyatkozó magyarságot hamar fel tudja zárkóztatni a világ népeihez – ha akarja.

Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó - Pokorny Lia, Papp János, Földes Eszter

„Angéla azt gondolja, hogy kamatoztathatja különleges képességét, de hamar szembe kell néznie azzal, hogy nem lehet csak úgy gyerekeket szülni a világba. Vannak következményei. Az anyaság nagyon sok aspektusát járja körbe a darab” – mondja a készülő előadás dramaturgja, Baráthy György.

Angéla súgólyuka 1. "Sziasztok. Réterdősi Angéla vagyok Réterdősről. Szeretem a színházat. Fogadjátok szeretettel a videónaplómat! Napsütést a szívekbe!"

A jelen időben játszódó darab hasonló struktúrára épül, mint a szerző két korábbi műve, a Valika világa (kritikánk itt) és a Belső gyermek (kritikánk itt) Ezek háromszereplős darabok, egy központi hőssel, aki egyetlen szerepet formál meg, a másik két színész pedig hozzá képest tűnik fel sok szerepben. Az Angéla evangéliumában Pokorny Lia játssza Angélát, a központi figurát, Papp János nyolc, Földes Eszter pedig további hét különböző szerepben lép színpadra.

Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó - Kiss Márton, Pokorny Lia és Földes Eszter az olvasópróbán

A korábban a Pilonon (kritikánk itt) a Cucc (kritikánk itt) a Foglalkoztató (kritikánk itt) és A Rácz Vivien-projekt (kritikánk itt) című előadásokkal jelentkező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudományi szakán 2009-ben végzett Kiss Márton darabja a fiatalabb célközönségre építő, a kísérletezőbb színházi formákat is befogadó, új tehetségeket is kutató Kisszínházban kerül színre. A Centrál Színház ezen a játszóhelyén intim hangulatú, a közönséggel közvetlenebb kapcsolatot tartó, intenzív színészi jelenlétet igénylő, saját és befogadott kamaraelőadásokat tart repertoáron.

>>> Angéla evangéliuma avagy a réterdősi patkányfogó - színlap, időpontok, jegyvásárlás >>> A Centrál Színház műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr277999723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása