7óra7

Átadták az idei Summa Artium Díjakat

Átadták az idei Summa Artium Díjakat

2013. 07. 06. | 7óra7

Idén nyolcadszor jutalmazták a művészeti mecenatúra kiemelkedő képviselőit. A négytagú szakmai zsűri nyolc jelölt közül választotta ki a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatokat és magánszemélyeket - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Kortárs művészetekért elnevezésű kategóriában olyan vállalatok szerepeltek, amelyek következesen és kitartóan támogatták a kortárs kultúrát és legeredetibben használták ki az együttműködésben rejlő lehetőségeket. A jelöltek közül az elismerést a Teva Magyarország Zrt.-nek ítélték oda. A gyógyszergyártó cég 2008 óta a Vígszínház fővédnöke és ösztöndíjprogramjával évente az országos színészegyesületen keresztül 50 fiatal, pályakezdő színész munkába állását segíti.

A csütörtöki díjátadón Lakatos Péter és Csiby Éva vehette át az Év patrónusa kategória elismerését, amelyet olyan magánszemélyek kaphatnak, akik tudásukat, vagyonukat közhasznú kulturális célok megvalósulására fordítják. A házaspár saját tőkéből vásárolta meg és újította fel a budapesti Átrium mozi épületét, majd térítésmentesen adta át az épületet az Angol Nyelvű Színház Alapítványnak.

A Projekt kategória díját a MasterCard Europe és a Katona József Színház együttműködése kapta. Az együttműködés keretében létrehozták Európa legelső, kizárólag bankkártyát elfogadó kávéházát és átépítették a Katona József Színház előcsarnokát.

A Summa Artium Díj tíz évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már bevált módszerek hazai adaptációjával elősegítse az üzleti és a magáneredetű kulturális befektetések, támogatások növekedését, az üzleti szféra és a kulturális terület kölcsönösen előnyös együttműködését - olvasható a közleményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437998881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása