7óra7

Az Emmi már előkészítette az előadó-művészeti támogatási pályázatokat

Az Emmi már előkészítette az előadó-művészeti támogatási pályázatokat

2013. 07. 06. | 7óra7

Hammerstein Judit Mint Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta, az előadó-művészeti szervezetek számára kiírandó pályázatok előkészítését elvégezték.

Kiemelte, hogy kiírásuk már megtörténhetett volna, ám a Széll Kálmán-terv kiterjesztése keretében megvalósítandó egyes intézkedésekről szóló kormányhatározat az Emmi számára mintegy 6,7 milliárd forintos zárolást rendelt el, amelynek végrehajtása jelenleg is zajlik.

A tárca által összeállított zárolási javaslatban a pályázati keret - amely mintegy 1 milliárd forint - nem szerepel ugyan, de végleges döntés egyelőre nem született, mert a zárolási javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak jóvá kell hagynia. A jóváhagyás megszületéséig pedig az Emminél - minden ágazatra vonatkozóan - kötelezettségvállalási moratórium van érvényben.

Az előadó-művészeti pályázatok meghirdetésének sürgősségére való tekintettel - a pályázatokra vonatkozóan - e moratórium alól a kulturális terület felmentést kért ugyan, a döntés azonban még nem született meg - mutatott rá Hammerstein Judit.

Kapcsolódó:

>>> A színházi pályázatok kiírását szorgalmazza a Magyar Színházi Társaság

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr688000581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása