7óra7

Az események ellenőrizhetetlenné válnak – Mártírok a Katonában

Az események ellenőrizhetetlenné válnak – Mártírok a Katonában

2013. 07. 06. | 7óra7

Katona József Színház A darabot Perczel Enikő fordításában, Dömötör András rendezésében láthatja a közönség - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A darab ősbemutatója 2012 februárjában volt a berlini Schaubühnén. A történetben Benjamin először csak megtagadja, hogy részt vegyen az iskolai úszásoktatáson, később azonban egyre különösebben viselkedik. Az anyja azt gyanítja, hogy drogos, de másról van szó: Benjamin vallási fanatikussá vált. Egyre a Bibliát olvassa, és annak tanítását iskolatársai és tanárnője ellen fordítja. Az események ellenőrizhetetlenné válnak.

Marius von Mayenburg drámaíró a berlini Schaubühne dramaturgja. Német irodalmat hallgatott a müncheni egyetemen, majd 1992-ben Berlinbe költözött, ahol a Művészeti Főiskolán, többek között Tankred Dorst tanítványaként drámaírást tanult. 1999-ben csatlakozott a Schaubühne-am-Lehniner-Patz társulatához, ahol Thomas Ostermeier művészeti vezető mellett a színház meghatározó alkotója lett, íróként, dramaturgként és az utóbbi években rendezőként is.

Darabjainak ősbemutatója többnyire saját színházában, gyakran saját rendezésében valósul meg, emellett az egyik legtöbbet játszott német szerző világszerte. Magyarországon Lángarc című darabjával vált ismertté, és sikerrel játszották a Csúnya, a Hideg gyermek és a Paraziták című darabját is.

Mártírok - Tasnádi Bence

A Katona József Színház előadásában Takátsy Péter, Ónodi Eszter, Nagy Ervin, Elek Ferenc, Tasnádi Bence, Kiss Eszter, Dankó István és Pálmai Anna játszik. A díszlet Kálmán Eszter, a jelmez Bujdosó Nóra munkája, a zenei munkatárs Molnár Szabolcs és Vajdai Vilmos, a dramaturg Radnai Annamária.

>>> Mártírok - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187998651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása