7óra7

Az Oliver!-t mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház

Az Oliver!-t mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház

2013. 07. 06. | 7óra7

Veszprémi Petőfi Színház Varga Róbert hozzátette: a Jászai-díjas Kentaur (Erkel László) által a veszprémi színpadra álmodott monumentális díszlethez hasonló még nem készült az ötvenéves teátrum műhelyházában.

"Remek, profi szakemberekből áll a csapat, öröm velük a munka. Jelmezt most először tervezek itt, és nem udvariaskodás, de nagyon jól működik ez a részlege is a színháznak. Az Oliver! nagy musical, hatalmas háttérmunkát igényel színpadra állítani bárhol a világon, és ez igazi kihívást jelent mindenki számára" - vélekedett Kentaur.

Szerinte az Oliver! tanmese a barátságról, önfeláldozásról, a jó és a rossz határairól. Különösen aktuális történet ez a fiatal nézőknek, hiszen mostanság egyre inkább háttérbe szorulnak a közösségek és az azokat megtartó értékek.

Kentaurt 1999-ben Cameron Mackintosh producer kérte fel, hogy egy amerikai turnéhoz új látványvilágot teremtsen az Oliverhez: a nagy sikert aratott díszlet alapjaira épül a veszprémi látvány is, a neves szakember úgy készítette el a terveket, hogy a produkció játszható legyen nagy szabadtéri színpadon is, mivel a veszprémi elképzelések között szerepel ez is.

Nagy Viktor rendező szerint az Oliver! arról szól, hogy bármilyen gonosz, pénzsóvár, szeretet nélküli is a világ, a jó mindig utat talál magának. Ez a mű megkérdezi tőlünk, hogy a jog, az igazság, a szeretet képes-e győzni a rossz felett.

Dickens nagyon kevés pozitív szereplőt írt bele ebbe a könyvébe: szélsőséges, főként negatív figurákat rajzolt meg, nem menti fel a gonoszokat, nem bocsát meg nekik és az őket körülvevő világnak, de megmutatja, hogy legmélyebb nyomorban is győzhet a jó. A musical ugyanakkor jóval könnyedebb módon dolgozza fel a történetet - fejtette ki.

"Számomra ez a mű a jóságba vetett hit reménydarabja" - hangsúlyozta Nagy Viktor, aki úgy gondolja: igazi családi színházi élményt nyújt a produkció minden korosztálynak.

A főszerepet Patkós Márton, Fagint, a tolvajfejedelmet Kőrösi Csaba, Nancyt, az utcalányt Halas Adelaida, Mrs. Corneyt, a dologház özvegy főnökasszonyát Csarnóy Zsuzsanna Jászai-díjas színész alakítja. Az előadás karmestere Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas karnagy, koreográfusa Gyenes Ildikó.

>>> Oliver! - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr407999651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása