7óra7

Az új Nemzeti Színházat megnyitó Tragédia-előadásra emlékeznek a színészmúzeumban

Az új Nemzeti Színházat megnyitó Tragédia-előadásra emlékeznek a színészmúzeumban

2013. 07. 06. | 7óra7

Bajor Gizi Színészmúzeum A különleges eseményen az érdeklődők találkozhatnak mindazokkal, akik a produkciót létrehozták, majd az új Nemzeti Színházban 2002. március 15-én bemutatták.

Az ember tragédiáját Szikora János rendezte, Szarvas József alakította Ádámot, Pap Vera játszotta Éva szerepét, Alföldi Róbert pedig Lucifert keltette életre. Az előadáshoz Márta István komponált zenét, Pintér Tamás a mozgásterveket készítette. A díszleteket Milorad Kristic, a jelmezeket pedig Tresz Zsuzsanna tervezte. Az olvasópróbát Madách Imre szülőhelyén, a szlovákiai Alsósztregován tartották.

A szervezők ígérete szerint a Bajor Gizi Színészmúzeumban kedden az alkotók és a főszereplők mellett a többi között Berek Kati, Gubik Ágnes, Básti Juli, Hirtling István, Bodrogi Gyula, Székhelyi József, Kőszegi Ákos, Sztárek Andrea és a Szegedi Kortárs Balett tagjai is ott lesznek.

Az alkotók és művészek fotók, dokumentumfilm-részletek, kiállított rekvizitumok és kötetlen beszélgetés segítségével elevenítik fel a színházteremtés e viharos, politikai és művészi szenvedélyekben és izgalmakban bővelkedő drámai és humoros epizódjait - olvasható a múzeum MTI-nek elküldött közleményében.

Az új Nemzeti Színház megnyitásának tizedik évfordulóját március 25-én ünnepli a társulat: az esti díszelőadáson Az ember tragédiáját Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség, délután pedig a Bánk bán juniort játssza a színház. Az évforduló alkalmából fotópályázatot is hirdettek, amelyre a Madách-művel kapcsolatos alkotásokat várták a szervezők. A nyertes képekből a díszelőadás előtt kiállítás nyílik.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr968001039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása