7óra7

Báblátvány – új tárlat a Budapest Bábszínházban

Báblátvány – új tárlat a Budapest Bábszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

A színház közleménye szerint a Koós Iván Galériában továbbra is nagy figyelmet fordítanak a hazai báb- és színháztörténet kiemelt alkotóinak bemutatására. Az évad első kiállítása a Budapest Bábszínházban 2002 és 2012 között dolgozó tervezők munkáiból készült. A Báblátvány című tárlatot Balla Margit rendezte. A megnyitóra szeptember 30-án 15 órakor kerül sor, a kiállítást Götz Béla díszlettervező nyitja meg.

A huszonkét kiállító között hazai és külföldi, tapasztalt és a pályát kezdő, a báb műfajában otthonosan mozgó és a területre első alkalommal kiránduló tervezők egyaránt megtalálhatók. A 2013. február 14-ig nyitva tartó tárlaton Bagossy Levente (Líra és Epika – ezért a munkáért Bagossy Leventét Szabadkán és Zágrábban, a 43. PIF Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon a legjobb bábokért járó díjjal tüntették ki), Balla Margit (Egy kiállítás képei Bábpuccs A szarvaskirály Bodor Judit (Csillagfiú Boráros Szilárd (Péter Pán Rozi az égen Rózsa és Ibolya Bródy Vera (Mi újság a Futrinka utcában? Dan Fraticiu (Don Quijote), Gombár Judit (Faust Grosschmid Erik (Vadhattyúk Horányi Júlia (A hattyúk tava Julija Skuratova (Hamuban sült mese Hárun és a mesék tengere Kiss Gabriella (Übü király és a magyarok Koszta Zoltán (A gyáva kistigris Kováts Tamás (Egy egér naplója Lisztopád Krisztina (Pettson és Findusz Majoros Gyula (Noé bárkája), Mátravölgyi Ákos (Mackó és az állatok Matyi Ágota (Andersen-mesék – Jómadarak Miareczky Edit (Lúdas Matyi Jaroslav Milfajt (Szentivánéji álom Orosz Klaudia (Eszem a gesztenyét, Barackvirág Szegény Dzsoni és Árnika), Sipos Katalin és Sisak Péter (Hajnali csillag peremén Tihanyi Ildikó (Mesék a Tejúton túlról Wunder Judit (Tehén a Holdon munkái tekinthetők meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797999893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása